Данілов згоден із Залужним щодо необхідності шукати нові підходи у веденні війни

Данілов згоден із Залужним щодо необхідності шукати нові підходи у веденні війни

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов (на фото) підтримує думку головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного щодо пошуку нових підходів для української армії у війні з росією. Крім того, відвертість головнокомандувача ЗСУ спонукала республіканців у Конгресі переглянути питання щодо постачання Україні великої кількості зброї.

Про це KВ стало відомо з інтерв’ю Олексія Данілова виданню “Радіо Свобода”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

1 листопада на сайті видання The Economist вийшла стаття головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного, у якій він написав про необхідність технологічного прориву, а також, що без цього, війна з росією переходить на новий етап: “позиційна” боротьба зі статичними та виснажливими боями. 

“Щоб перемогти в ній, Україні потрібно покращити п’ять складових: міць у повітрі, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейну боротьбу, мінно-вибухові технології та нарощування резервів”, – наголосив Валерій Залужний.

У свою чергу, Олексій Данілов нагадав, що Україна просить Захід допомогти із захистом неба ще з початку повномасштабного вторгнення рф, але поки це безрезультатно. Також, військова допомога від західних партнерів надходить повільно.

“На цьому тлі росія оговталася та стала підключати своїх “друзів” – Іран і Північну Корею. Маємо доволі складну ситуацію. І тому я думаю, що генерал Залужний має рацію. Ми неодноразово про це говорили, в тому числі на засіданнях Ставки, що треба нові підходи”, – підкреслив секретар РНБО.

Крім того, відвертість Валерія Залужного спонукала республіканців у Конгресі переглянути питання щодо поставок Києву великої кількості зброї. 

Як стверджує видання Politico, коментарі головнокомандувача ЗСУ є приводом для перегляду американської підтримки Києва в ключі – “стільки, скільки буде необхідно”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, сенатор-республіканець Джош Хоулі, який скептично ставиться до збільшення допомоги Києву, заявив, що відвертість Залужного “пробила велику діру в політиці адміністрації США щодо України”. 

За словами Хоулі, їхня позиція полягає в тому, що крім військового аспекту Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну фінансово й в усіх інших напрямках, щоб ситуація не зайшла в глухий кут.

Сенатор-демократ Бен Кардін, який також є очільником комітету у закордонних справах Сенату США, підкреслив, що оцінка Залужного “збігається з тим, що нам повідомляли”.

“Сенат, швидше за все, схвалить збільшення допомоги Україні, що є частиною запиту президента США Джо Байдена на 106 мільярдів доларів, який включає підтримку Ізраїлю і Тайваню, а також більше ресурсів для посилення безпеки південного кордону з Мексикою”, – йдеться в повідомленні.

Але, при цьому, новому спікеру Палати представників Майку Джонсону доводиться переконувати більш скептично налаштованих колег.

“Заява Залужного, схоже, спрямована на те, щоб вплинути на дебати в американському Конгресі. Генерал, як і президент України Володимир Зеленський, наголошували на необхідності більш досконалих винищувачів, безпілотників, ракет більшої дальності та артилерії, щоб прорвати російську оборону”, – підсумували у виданні Politico.

Читайте: США виділили 522 млн доларів на підтримку енергетичного сектору України

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4