ДБР повідомило екснардепу Киві про ще одну підозру

ДБР повідомило екснардепу Киві про ще одну підозру

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу і пропаганді війни колишньому народному депутату України від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Іллі Киві (на фото). Це не перша підозра Киві – торік його звинуватили у державній зраді, а Верховна Рада (ВР) позбавила його депутатства (він набув мандат завдяки забороненій в Україні проросійській “Опозиційній платформі – За життя”).

Про це KВ стало відомо з повідомлення ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Слідство встановило, що ексдепутат продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію. 

Ілля Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії. 

Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві й виправдовував загарбницьку війну РФ проти України. Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також “підбурював” українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців. 

Він пропагував доцільність вирішення “суперечностей” із застосуванням воєнної сили й масштабного використання збройних сил РФ на території нашої держави”, – сказано в повідомленні ДБР.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Колишньому нардепу повідомлено про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та пропаганді війни (ст. 436 КК України). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією слідства, наразі Кива переховується за кордоном. Його оголошено в міжнародний розшук.

Як інформувала KВ, ще торік Киві було повідомлено про підозру в державній зраді, а також у пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

Кива був відомий своїми проросійськими поглядами давно (у 2021 році, наприклад, публічно вітав російського диктатора путіна з днем народження; роком раніше побив ветерана АТО у столичному ресторані; про кар’єру Киви у лавах Нацполіції часів міністра Арсена Авакова ходили неприємні для Киви чутки тощо).

Читайте: Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4