ДБР повідомило про підозру Геннадію Боголюбову

ДБР повідомило про підозру Геннадію Боголюбову

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому співвласнику «Приватбанку» Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону. Начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» затримано.

Про це КВ стало відомо з повідомлення ДБР.

Слідство за сприяння керівництва Держприкордонслужби встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ — Хелм», хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав. В ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав з країни по недійсному паспорту громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

При цьому підтверджено, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Олігарху та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). А Геннадію Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Як інформувала КВ, антикорупційні органи у вересні 2023 року оголосили про підозру колишньому кінцевому бенефіціарному власнику “ПриватБанку” Ігорю Коломойському та щеп’ятьом експрацівникам установи. Мова йде про справу заволодіння понад 9,2 млрд гривень коштів банку.

Наразі Коломойський знаходиться під вартою, а досудове слідство триває.

Читайте: Печерський райсуд відправив Дубінського в СІЗО на 60 днів

Зазначимо, в СІЗО перебуває й народний депутат, у 2019 році обраний в мажоритарному окрузі Київщини від партії “Слуга народу”, – Олександр Дубінський. Його вважають близьким до Коломойського, а обвинувачують у державній зраді.

Читайте: Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації “ПриватБанку”, – НБУ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
Столична прокуратура судиться за землю під житловими комплексами Андрія Вавриша
09:00 Київська міська прокуратура наразі в судовому порядку намагається “відібрати” у Національної академії внутрішніх справ (НАВС) 29,9 га землі на 22 км  Дарницького шосе…
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
“Розпил” на 25 млн гривень: БЕБ і Офіс Генпрокурора розслідують як у 2021-2023 роках “Київпастранс” купував шини
09:00 Бюро економічної безпеки (БЕБ) спільно з Офісом Генпрокурора розслідують справу щодо можливих розкрадань посадовцями КП “Київпастранс” бюджетних коштів при закупівлі пневматичних шин. Наразі…
На столичному мосту Метро майже за 2 млрд гривень проведуть протиаварійні роботи
На столичному мосту Метро майже за 2 млрд гривень проведуть протиаварійні роботи
09:00 В столиці стартує довгоочікуваний ремонт на аварійному мосту Метро. Втім, поки що йдеться тільки про протиаварійні роботи, в рамках яких майже за 2…
Banner
QlU7mDx4