Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна

В Ірпінській громаді не вщухає скандал довкола виплат за місцевою програмою “Турбота”. Цього разу депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидає та наголошує про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Про це КВ дізналася із повідомлення депутатки Ірпінської міської ради та начальниКВці відділу культури, національності та релігій Євгенії Антонюк (“Нові обличчя”) у Facebook.

“Коли  замість дискусій, політичних  заяв і публічних скандалів  починається кримінал, коли сьогодні стоїть питання безпеки моєї родини та моєї особисто, я не збираюся мовчати і приховувати злочин!”, – написала вона. 

Також депутат поскаржилася, що дзвінок відбувся, ввечері, 21 квітня.

“…депутат Ірпінської міської ради Артем Гурін зателефонував моєму чоловіку та  прямо  погрожував фізичною розправою йому та створенням проблем моїй родині за мою позицію, висловлену в соціальній мережі facebook, щодо правомірності нарахувань Артему Гуріну та його близьким родичам за місцевою програмою “Турбота” понад 300 000 грн”, – додала Антонюк.

Депутатка зауважила, що вже звернулася із заявою до поліції щодо притягнення колеги до кримінальної відповідальності.

“За відкриті погрози та наміри їх реалізувати потрібно нести відповідальність. І не має значення депутат ти, член легендарного своїми перемогами ДФТГ, людина, яка рятувала і вивозила людей. Жодне з перерахованого не дає права погрожувати фізичною розправою нікому ні за жодних умов. Моя заява до поліції написана мною без жодного політичного наміру чи тиску, з метою захисту членів моєї родини та мене особисто. Знаючи манеру спілкування і поведінки свого колеги, я реального вважаю, що озвучені погрози Гурін може втілити”, – пише депутатка.

“Більшість цих мужніх хлопців і дівчат я знаю особисто і мені соромно, що Артем Гурін їх героїчні  вчинки  і славу використовує у своїх особистих погрозах та  кримінальних розбірках”, – зауважила Антонюк.

Сам депутат Артем Гурін звинувачення депутатки відкидає. У своєму коментарі на Fecebook він пояснив, що дійсно телефонував чоловікові свої колеги, але мови про залякування не йшлося. 

“Женя Антонюк кілька днів підряд паплюжить мою родину у всіх своїх публікаціях та коментарях, проходячись по моїй мамі, моєму батькові та брату (мій батько, до речі, завжди дружив з її чоловіком). Вчора моя мама зі сльозами на очах запитала “що ми такого зробили Жені, що вона нас так принижує?”. Я думаю, кожен чоловік зрозуміє, що терпіти сльози мами і нічого не зробити це ганебно… Мови про залякування та якусь розправу, про яку так зараз старанно розписано в фейсбуці, в сторону Жені і тим більше їх сім’ї не йшлося взагалі. Приховувати не буду, я сказав Толіку, що дам йому в морду, якщо Женя ще буде і надалі принижувати моїх батьків, у відповідь на це Толік став мені погрожувати, більше того він набрав мого батька і став погрожувати йому”, – заявив Гурін. 

За інформацією місцевого ЗМІ, Бучанська районна поліція вже відкрила кримінальне провадження щодо факту погроз фізичною розправою з боку депутата міськради Гуріна на адресу родини депутатки Антонюк, внісши відповідні дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

Нагадаємо, що в Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Цього разу джерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб. Втім, закиди про частину соціальних виплат собі та кількох членам своєї родини – не прокоментував. 

Читайте: Екс-в.о. мера Ірпеня звільнився через зарплатний скандал

Фото: колаж

КиївВлада

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4