До України вдалося повернути ще троє дітей (фото)

До України вдалося повернути ще троє дітей (фото)

У суботу, 21 жовтня, стало відомо що Україні вдалося повернути додому ще троє дітей. Робота з повернення юних українців на Батьківщину триває і надалі.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Ще троє українських дітей вдалося повернути на Батьківщину. Здійснили це в межах реалізації плану дій Bring Kids Back UA, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським. Також долучаємо до цього процесу громадські організації та міжнародних партнерів”, – написав Лубінець.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він зазначив, що це повернення вдалося здійснити завдяки співпраці з БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновницею організації Маріам Ламберт. Також Лубінець подякував за долученість NGO Heroiam Slava та БФ “Посмішка ЮА”. 

Робота з повернення дітей на Батьківщину триватиме й надалі, тому вкотре щиро дякую всім, хто допомагає це робити. Це необхідно державі, це потрібно для нашого майбутнього”, – наголосив уповноважений.

“Якщо ваша дитина зникла, і ви як законний її представник не знаєте її місця перебування – обов’язково повідомте про цей факт Національну поліцію України за номером 102. Якщо ж Ви переконані, що дитину депортували на рф, чи вона перебуває на ТОТ, то окрім поліції варто повідомити й нас — Офіс омбудсмена”, – порадив Лубінець. 

Контакти: гаряча лінія 0 800 50 17 20 — у межах України, 044 299 74 08 — для дзвінків з-за кордону, електронна адреса — hotline@ombudsman.gov.ua.

Нагадаємо, кропітка робота по поверненню українських дітей триває безперервно. Лише за жовтень 2023 року вдалося повернути понад двадцять діточок. Так, 5 жовтня вдалося повернути з тимчасово окупованих територій 19 дітей. 16 жовтня Україна повернула ще чотирьох діточок. 17 жовтня стало відомо про повернення ще трьох дітей.

Як інформувала КВ, у вересні 2023 року розпочалася інформаційна кампанія “Знаєш – скажи!”, спрямована на мотивування людей, які проживають на території росії, протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти поверненню юних українських громадян в Україну. Резидентам рф роз’яснюватимуть злочинний характер викрадення українських дітей та незаконного їх усиновлення росіянами.

Читайте: Україна починає інформаційну кампанію на території рф задля повернення депортованих українських дітей

Фото: Facebook  Дмитра Лубінця

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4