“ДТЕК Київські електромережі”: штраф від НКРЕКП не має стосунку до ПС “Аркада”

“ДТЕК Київські електромережі”: штраф від НКРЕКП не має стосунку до ПС “Аркада”

“ДТЕК Київські електромережі” заявляє, що штраф, накладений на компанію Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики на комунальних послуг” (НКРЕКП), не має ніякого стосунку до підстанції (ПС) “Аркада”.


Про це KV стало відомо з листа “ДТЕК Київські електромережі”, отриманого редакцією.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


В листі сказано, що інформація про те, що штраф у розмірі 1,7 млн гривень, накладений НКРЕКП на “ДТЕК Київські електромережі”, в тому числі пов’язаний із невиконанням зобов’язань компанії по ПС “Аркада”, не відповідає дійсності.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


Наводимо заяву відділу комунікацій “ДТЕК Київські електромережі”: 


• В результаті перевірки діяльності ДТЕК Київські електромережі НКРЕКП прийняла постанову від 15 квітня, яке передбачає зобов’язання ДТЕК Київські електромережі врахувати в Інвестиційних програмах на 2021 і 2022 р додатковий дохід компанії 2019-2020 рр на загальну суму 251 млн грн.

• Відповідно до законодавства України, Регулятор зобов’язує компанії направляти кошти від додаткового доходу на фінансування додаткових інвестиційних програм. ДТЕК КЕМ працює в повній відповідності до законодавства України і протягом 2021-2022 рр планує реінвестувати додатковий дохід в розмірі 251 млн грн, який відповідає наданим Регулятору звітним фінансовим даними. Дохід був отриманий завдяки ефективній організації роботи ДТЕК КЕМ: економії на закупівлю втрат, операційних витратах, інше.

• Також Регулятор прийняв рішення про накладення штрафу розміром в 1,7 млн ​​грн за порушення у сфері господарської та операційної роботи ОСР. ДТЕК КЕМ не згоден з рішенням Регулятора, так як всі скарги клієнтів, які стали причиною штрафу, були усунені до початку перевірки, а ремонтна і інвестиційна програма за 2019-2020 рр були виконані в строк. При цьому інших істотних порушень Регулятор не виявив.

• ДТЕК КЕМ діє виключно в інтересах клієнтів і робить все можливе, щоб своєчасно і якісно виконувати свої зобов’язання перед ними. Ми розвиваємо дистанційні онлайн-сервіси, для того, щоб клієнти мали можливість отримати необхідну інформацію і послуги швидко і зручно. Також в 2020 році ДТЕК КЕМ провів роботи з модернізації інфраструктури мереж Києва в рамках інвестиційної програми. Це дозволило підвищити якість електропостачання клієнтів і досягти встановлених НКРЕКП показників якості за підсумками 2020 року: показник SAIDI (показник відсутності електроенергії) ДТЕК КЕМ 156 хв на рік, що в 6 разів менше середнього показника по країні”.

Фото: “Інтерфакс-Україна”

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4