Два столичних театри отримали нові назви

Два столичних театри отримали нові назви

Київська міська рада перейменувала два театри. Нові назви отримали комунальний заклад «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» та Театрально видовищний заклад культури «Київський камерний театр «Дивний замок».

Про це КВ стало відомо з повідомлень пресслужби Київської міської ради

Згідно з повідомленням, комунальний заклад «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» перейменовано на комунальний «Театрально-видовищний заклад культури «Київський муніципальний академічний театр опери та балету», скорочене найменування театру – Київська опера.

Таке рішення було прийнято 19 вересня на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 72 депутатами.

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, теперішня назва театру не відповідає напрямкам його діяльності, не розкриває його сучасний профіль, є застарілою та потребує осучаснення.

«Два роки тому театр відсвяткував своє 40-річчя. Всупереч викликам, спричинених воєнним станом, колектив театру зберігся, продовжує свою діяльність і демонструє позитивні результати.  Протягом 40 років роботи театр значно змінився та трансформувався із суто дитячого та юнацького формату у культурний простір для всіх категорій глядачів. Сьогодні в афіші театру налічується близько 60 постановок. Загалом за час існування театру було проведено понад 200 вистав, причому понад 40 з них були поставлені вперше. Це роботи композиторів-класиків, сучасних українських та іноземних авторів, серед яких опери, балети, мюзиклі, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні концерти, а також освітні програми для різної аудиторії. Сьогодні це прогресивний та сучасний театр, який щосезону пропонує нові прем’єри та дивує як дорослих, так і дитячих глядачів», – розповіла Вікторія Муха.

Депутатка наголосила, що протягом останніх років з балетного репертуару театру було вилучено твори російських і радянських композиторів та впроваджено виконання оперних вистав європейської класики у перекладах на українську мову, що дає можливість глядачу краще розуміти сюжет.

Також повідомляється, що 19 вересня на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 75 депутатами прийнято рішення про перейменування Театрально видовищного закладу культури «Київський камерний театр «Дивний замок» на «Київський театр на Солом’янці».

Як зазначила депутатка Київської міської ради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха, театр звернувся з пропозицією щодо зміни назви, оскільки станом на сьогодні існує інша юридична особа з тотожною назвою, і така ситуація спричиняє дезорієнтацію для відвідувачів.

«Назва «Дивний замок» не відповідає сучасному профілю діяльності та осмисленості простору театру. Також у даному випадку доцільною є сама прив’язка до місцевого топоніма – Солом’янки, де розташований заклад. Нова назва «Київський театр на Солом’янці» (скорочено «Театр на Солом’янці») буде своєрідним впізнаваним брендом, відображатиме унікальність, стане своєрідним ідентифікатором», – наголосила Вікторія Муха.

Читайте: У Києві біля вулиці Кірпи буде площа НАТО, а на Прорізній – сквер Українського радіо

Фото: Київрада

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
Banner
QlU7mDx4