Ексдиректора історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» судитимуть за розтрату майна на понад 570 тисяч гривень

новини києва, суд, бабин яр, заповідник, розтрата, посадовець

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Експосадовцю інкримінують привласнення 573 тис. гривень, отриманих від продажу майна заповідника, водночас під час досудового розслідування фігурант відшкодував кошти.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури та інформації ГУ Нацполіції в Київській області.

Як встановили поліцейські, ексдиректор державного підприємства за попередньою домовленістю з колишнім керівником відділу утримання території розтратили майна заповідника на суму більше 573 тисячі гривень.

Було розроблено план продажу техніки, для реалізації якого вони залучили одного із працівників, що був матеріально відповідальною особою. Відчуживши спецтехніку, отримані гроші фігуранти розподілили між собою.

Зазначається, що під час досудового розслідування обвинувачений відшкодував заподіяні збитки у повному обсязі.

Крім того раніше працівники Бориспільського управління поліції Київщини повідомили про підозру колишньому керівнику відділу утримання території. Досудове розслідування триває.

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, ексдиректор столичної ритуальної служби відшкодував 16 млн гривень, які заплатили “мертвим душам” за прибирання кладовищ. Посадовця та його спільницю у минулому році викрили на внесенні неправдивих даних щодо “прибиральників” та нарахування їм зарплати. Наразі відшкодовані кошти перераховано на рахунок Київської міської ради.

Читайте: Гендиректора “Київавтодору” судитимуть за забруднення столичної землі на 278 млн гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4