Екскерівнику “Київводоканалу” повідомлено про підозру в розтраті 64 млн гривень на “передислокацію” плавучої насосної

Екскерівнику “Київводоканалу” повідомлено про підозру в розтраті 64 млн гривень на “передислокацію” плавучої насосної

Правоохоронцями повідомлено про підозру колишньому керівнику ПрАТ “АК “Київводоканал”. Йому інкримінують привласнення 65 млн гривень під час боїв за столицю. Нагадаємо, що головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” до серпня 2023 року був Сергій Крушановський.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За даними слідства, у березні 2022 року за ініціативи вказаного експосадовця, а також директорів двох Департаментів КМДА, розпорядженням Київської міської військової адміністрації було прийнято рішення про передислокацію плавучої насосної станції, яка перебуває на балансі ПрАТ “АК “Київводоканал” для забезпечення населення столиці питною водою.

“При цьому екскерівник “АК Водоканал” був обізнаний, що станція не підлягає експлуатації за цільовим призначенням через свій технічний стан. Попри це з резервного фонду бюджету міста Києва на роботи з її передислокації було витрачено 64 млн грн, що становить 90 % від загальної вартості запланованих робіт”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляє СБУ, для того, щоб вкрасти бюджетні гроші, фігуранти у березні 2022 року уклали угоду з афілійованою компанією про фіктивне переміщення обладнання до акваторії Десни.

Насправді насосна станція залишалась на місці, а гроші за її “транспортування” були переведені майже у повному обсязі на підрядників з виведенням потім у тінь.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факт розкрадання бюджетних коштів, а також непридатність насосного обладнання до експлуатації за цільовим призначенням.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів виявлено фінансово-господарську документацію із доказами оборудки.

Наразі колишньому гендиректору Київводоканалу повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах).

Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Правоохоронці не називають прізвища підозрюваного, втім з З квітня 2021 року головою правління та генеральним директором ПрАТ “АК “Київводоканал” був Сергій Крушановський. У липні 2023 року до  виконання обов’язків Голови правління – генерального директора ПрАТ “АК “Київводоканал” приступив Олег Лисюк. У КМДА роботу ПрАТ “АК “Київводоканал” координує заступник мера Петро Пантелеєв

Читайте: Двом посадовцям “Київводоканалу” повідомили про підозру у розкраданні 1,7 млн гривень при закупівлі насосів

Це не перша підозра, отримана посадовцями “Київводоканалу”. Так, у січні 2023 року правоохоронці оголосили двом посадовцям “Київводоканалу” підозри  у зловживання службовим становищем при проведенні тендерів на закупівлю глибинних насосів. У пресслужбі ПрАТ “АК “Київводоканал” повідомили, що підприємство розраховує на об’єктивне та неупереджене розслідування правоохоронних органів. У релізі наголосили, що закупівля проводилась за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому законом України порядку. Згодом, у лютому поточного року, до суду було скеровано обвинувальний акт у згаданій справі.

Читайте: Посадовці “Київводоканалу” та підрядник постануть перед судом у справі про привласнення 2 млн гривень на закупівлі насосів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Оксана Олійникова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4