Екснардепа Рабіновича судитимуть за держзраду, – ДБР

Екснардепа Рабіновича судитимуть за держзраду, – ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування у кримінальному провадженні щодо державної зради колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Вадима Рабіновича (на фото). Обвинувальний акт вже направлено до суду. 

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань (ДБР).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення ДБР, депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України”, – наголосили у пресслужбі.

І підкреслили, що його пропагандистська діяльність допомагала керівництву російської федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала рф ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, Вадим Рабінович у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Опозиційна платформа – За життя” номером 2 у списку як член партії. Співголова однойменної фракції. Після початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну 14 квітня 2022 року, під час закритого пленарного засідання ВР було оголошено рішення про припинення існування фракції “Опозиційна платформа – За життя” в парламенті. 3 листопада 2022 року Рада підтримала дві постанови, якими достроково припинила повноваження народних депутатів від забороненої в Україні партії “Опозиційна платформа – За життя” Вадима Рабіновича та Ігоря Васильківського. 

У липні 2023 року KВ повідомила, що працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому народному депутату Верховної Ради від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Вадиму Рабіновичу.

Читайте: Вадим Рабінович отримав від ДБР підозру у держзраді

У серпні 2023 року Печерський суд Києва обрав йому запобіжний захід – суд задовольнив клопотання про арешт екснардепа. 

Читайте: Суд обрав Рабіновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

І вже у вересні 2023 року ДБР оголосило в розшук колишнього народного депутата Верховної Ради Вадима Рабіновича.

Читайте: Екс-нардепа від забороненої партії “ОПЗЖ” Вадима Рабіновича оголосили у розшук

Фото: ДБР 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4