Ексрадник голови АП Януковича допомагав ухилянтам виїхати з України

Ексрадник голови АП Януковича допомагав ухилянтам виїхати з України

48-річний мешканець столиці, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента, організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Вартість своїх послуг оцінив у 7 тисяч доларів США. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі. 

Про це KВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Слідчі столичного главку поліції за оперативного супроводження Служби безпеки України та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили колишнього посадовця, який організував схему незаконного перетину кордону України”, – сказано в повідомленні.

Йдеться про те, що у березні 2023 року 48-річний мешканець столиці, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента, організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Правоохоронці встановили, що “зловмисник фіктивно оформлював чоловіків на підконтрольне підприємство в якості водіїв міжнародних пасажирських перевезень. “Клієнт” сідав за кермо автобуса разом із фіктивними пасажирами та ще одним водієм-жінкою. Після перетину кордону жінка-водій разом із пасажирами одразу поверталася до України, а чоловік залишався у країні призначення”.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

Також вирішується питання про притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, головою АП Януковича з лютого 2010го по січень 2014 року був чинний нардеп від забороненої судом проросійської “ОПЗЖ” Сергій Льовочкін, а після нього до 26 лютого 2014 року АП очолював екс перший віцепрем’єр Андрій Клюєв, який до 2019 року перебував під санкціями ЄС.

Читайте: Нардепу Дубінському оголосили про підозру в організації схеми для виїзду ухилянтів

Фото: Facebook, Поліція Києва

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4