Фірма з Богуслава виграє тендери Нацгвардії попри завищені ціни

Фірма з Богуслава виграє тендери Нацгвардії попри завищені ціни

Військова частина А3077 Національної гвардії України 24 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Буд Підряд Актив» ремонт корівника за 1,14 млн гривень. Проте, у кошторисі було виявлено завищення цін деяких будматеріалів порівняно з ринковими цінами, що є причиною ймовірної переплати розміром приблизно 100 тисяч гривень.

Про це, як передає КВ, повідомили у громадський організації “Захищений Успішний Залізничник”.

Як йдеться у повідомленні, журналісти інформаційного агентства ГО «ЗУЗ» під час тренінгу-інтенсиву в супроводі редактору веб-порталу «Наші гроші» Юрія Ніколова та журналістів «Слідство. Інфо» виявили у кошторисі завищення цін деяких будматеріалів порівняно з ринковими цінами. 

Зокрема, найбільше коштів у підсумковій відомості ресурсів припадає на звичайні бетон і щебінь. Щебінь фракцій 5-20 мм і 40-70 мм врахували по 2 400 грн/куб. м.

(без назви) За даними червневого моніторингу державного підприємства «Національний інститут розвитку інфраструктури», в жодній області України не було настільки дорогого щебню. Найдорожчий був у фронтових Харківській (фракція 5-10 мм по 1 327 грн/куб. м) і Запорізькій областях (фракція 10-20 мм по 1 125 грн/куб. м). А середня ціна фракцій 5-20 мм і 40-70 мм по Україні складала 593 грн/куб. м і 689 грн/куб. м. Це в 3,5 раза і 4 рази дешевше від кошторису.

Також, бетон класу В10 (М150) у кошторисі прописали по 3 676 грн/куб. м. Після перевірки прайс-листа виробника бетону «Дікергофф» було визначено, що більш краща марка бетону В12,5 у Києві коштує 2 631-2 907 грн/куб. м, а в Одесі – 2 991-3 102 грн/куб. м. Тобто це на 16-28% дешевше від кошторису корівника Нацгвардії.

Таким чином, імовірна переплата лише на цих будматеріалах складає приблизно 100 тисяч гривень.

Столична «Буд Підряд Актив» зареєстрована лише в січні цього року. За даними пошуково-аналітичної системи «YouControl», засновником і директором є Іван Кисленко з Богуслава на Київщині. Компанія почала отримувати підряди через «Прозорро» у травні 2024 року. Відтоді вона набрала їх виключно в структурі Нацгвардії на суму 11 млн гривень. Причому без конкуренції, оскільки більше ніхто, крім неї, не приходив на ці спрощені процедури.

Вартість замовлень, які отримує «Буд Підряд Актив», поступово росте. 

Наприклад, днями вона виграла тендер Навчального центру імені Василя Вишиваного Нацгвардії на ремонт казарми за 4,80 млн гривень. У цьому кошторисі також виявили значне завищення цін – туди включені опалювальні біметалеві радіатори Terma Universal B 500/80 із робочим тиском 20 бар по 734 грн/шт, тоді як в інтернет-магазині «Ромстал» вони продаються майже вдвічі дешевше – по 432 грн/шт. 

“Про виявлені завищення цін буде повідомлено в Міністерство внутрішніх справ, а також у Кабмін, який його координує. Кошторис ремонту казарми має бути переглянутий для приведення цін до ринкового рівня. Також слід запропонувати посадовцям пояснити необхідність ремонту корівника”, – підкреслили у громадській організації.

Авточернетка Читайте: Перевірка аудиторів, підозра в порушеннях та завищені ціни: столичному ліцею “Універсум” замовили будівництво укриття

Фото: ГО “Захищений Успішний Залізничник”, з відкритих джерел

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4