Генштаб ЗСУ: 11 червня найбільша активність ворога – Покровськ, Куп’янськ

Генштаб ЗСУ: 11 червня найбільша активність ворога - Покровськ, Куп’янськ

Від початку доби 11 червня на фронті зафіксовано 69 боєзіткнень. Станом на другу половину дня найгарячіше на двох напрямках – Покровському та Куп’янському. 

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу ЗСУ (зведення оперативної інформації станом на 16 годину 11 червня 2024 року).

“Від початку доби (11 червня – КВ) на фронті відбулося 69 бойових зіткнень. Найбільша активність ворога наразі на Покровському та Куп’янському напрямках. (…) На Куп’янському напрямку кількість ворожих атак збільшилась до чотирьох, з них дві, в районах Піщаного та Берестового, тривають”, – сказано у зведенні.

Генштаб інформує, що на Покровському напрямку “активність ворога зберігається в районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої і Калинового. Наразі мова йде вже про 18 різних атакувальних дій окупантів на цьому напрямку з початку доби”.

Читайте: США нарешті зняли заборону на постачання зброї “Азову”

За оприлюдненими даними військових, три спроби російських окупантів просунутись вперед стримують наші підрозділи на Лиманському напрямку. Там бої точаться у двох локаціях біля Греківки та в районі Тернів. Загальна кількість штурмових дій ворога на цьому напрямку за сьогодні – 14.

Водночас на Сіверському напрямку кількість штурмових дій росіян не змінилася. Але загарбники застосовують тут авіацію (“Район Білогорівки бомбардували шістьма КАБами, а по Роздолівці били некерованими авіаракетами”). 

На Краматорському напрямку наші захисники продовжують відбивати атаки противника. (“Наразі тривають три боєзіткнення в районах населених пунктів Часів Яр та Кліщіївка. Загальна кількість ворожих штурмів на напрямку зросла до дев’яти”).

Крім того, ворог вдень 11 червня почав активніше діяти на Оріхівському напрямку – завдав ще трьох авіаударів (по районах сіл П’ятихатки і Лобкове та неподалік селища Велика Новосілка)

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала, кажуть у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: Міноборони запустив сайт для пошуку вакансій в армії

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4