Генштаб ЗСУ: 14 червня на Покровському напрямку тиск російських окупантів не зменшується

Генштаб ЗСУ: 14 червня на Покровському напрямку тиск російських окупантів не зменшується

Удень 14 червня 2024 року Сили оборони на Покровському напрямку відбили більше десяти штурмових атак противника. Під вечір ще стільки ж боїв трива.ть.

Про це КВ дізналася з повідомлення Генштабу.

“Оперативна інформація станом на 16.00 14.06.2024  щодо російського вторгнення” свідчить, що на Покровському напрямку тиск російських окупантів сьогодні не зменшується: “Ворог шукає шляхи аби витіснити наші підрозділи із зайнятих позицій. Водночас, противник, не так активно, але наростив кількість атак на Куп’янському та Лиманському напрямках. Для виснаження наступального потенціалу ворога українські воїни вживають необхідних заходів”. 

На інших ділянках фронту:

  • на Куп’янському напрямку Сили оборони відбивали чотири атаки противника. Одне боєзіткнення, біля Петропавлівки, ще триває. Керованою авіабомбою окупанти вдарили по району Глушківки. Продовжують активні дії російські загарбники на Лиманському напрямку. Кількість бойових зіткнень тут зросла до шести. Чотири атаки українські захисники відбили, дві – ще тривають біля Греківки і Невського. 
  • На Краматорському напрямку російські війська намалися просунутись уперед у районах Богданівки та Андріївки.  Обидві атаки відбито. 
  • Ворог не збавляє темпів на Покровському напрямку. Від початку доби підрозділи Сил оборони вже відбили 11 штурмових дій окупантів. Ще стільки ж – тривають. Противник продовжує атаки біля Уманського, Новоселівки Першої, у трьох локаціях неподалік села Сокіл та шести – у районі Новоолександрівки. 
  • Загарбники завдають авіаударів на Времівському напрямку. Били КАБами по районах Нескучного і Урожайного, а некерованими авіаракетами – у бік Старомайорського. 
  • На Оріхівському напрямку російські терористи також б’ють НАРами – цього разу у райони Пятихаток та Плавнів.

На решті напрямків – без особливих змін, констатують у Генштабі.

Також повідомляється, що від артилерійських обстрілів з території російської федерації продовжує потерпати прикордоння України у Чернігівській та Сумській областях. З початку доби терористи підступно били по районах населених пунктів Дружба, Ободи, Покровка та Миропілля. 

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: На службу в своїх підрозділах запрошує 100 окрема механізована бригада ЗСУ

Фото: 36 обрмп | Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4