Генштаб ЗСУ: за 16 годин 26 серпня на фронті відбулось 103 боєзіткнення

Генштаб ЗСУ: за 16 годин 26 серпня на фронті відбулось 103 боєзіткнення

Захисники України безперервно стримують наступ переважаючих сил противника на всіх напрямках фронту. Особливо – на Покровському, де ворог здійснив сьогодні 38 спроб штурмувати українські позиції. В 14 локаціях боєзіткнення тривають.

Про це КВ дізналася зі зведення Генштабу.

“Оперативна інформація станом на 16.00 26.08.2024  щодо російського вторгнення” свідчить, що Захисники України безперервно стримують наступ переважаючих сил противника на всіх напрямках. Особливо – на Покровському.

“В районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Пантелеймонівки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Мемрика, Михайлівки, Карлівки – точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 38 спроб штурмувати українські позиції. В 14 локаціях боєзіткнення тривають досі”, – сказано у зведенні.

  • Загалом, від початку доби, на Харківському напрямку відбулося одне боєзіткнення. Українські воїни успішно відбили атаку поблизу Вовчанська.
  • На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито вісім атак ворога поблизу населених пунктів Новоосинове, Глушківка, Стельмахівка. Ще дві атаки тривають поблизу Синьківки та Андріївки. Також за сьогодні противник скинув 12 КАБів на Колісниківку.  
  • На Лиманському напрямку ворог 12 разів атакував в районах Макіївки, Греківки, Дружелюбівки, Невського, Новосадового та Торського. Сім боєзіткнень завершені, атаки тривають поблизу Пролетарського, Греківки та Невського.
  • На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося п’ять боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Отримав жорстку відсіч.
  • На Краматорському напрямку від початку доби  російські війська два рази намагалися потіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Часового Яру, атаки відбиті. Під ударами некерованих авіаційних ракет опинились Григорівка та Часів Яр.
  • На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової авіації сім разів  атакував позиції наших військ. Ситуація контрольована.
  • На Курахівському напрямку від початку доби загарбники одинадцять разів атакували наші підрозділи. Намагались просунутися поблизу населених пунктів Красногорівка, Гостре, Георгіївка та Костянтинівка. Українськими підрозділами зупинено дев’ять атак, в трьох локаціях тривають бої.
  • Активізувався окупант на Времівському напрямку, де за сьогодні відбито три штурмові дії противника в бік Вугледара та Водяного, 13 ворожих атак продовжуються в напрямку Пречистівки, Богоявленки та Новоукраїнки.  Ворожа авіація завдала удару некерованими авіаційними ракетами по району населеного пункту Єгорівка.
  • Одну невдалу спробу штурмувати позиції українських воїнів було здійснено агресором протягом дня в острівній зоні на Придніпровському напрямку. Також противник завдав авіаційних ударів по районах населених пунктів Тягинка, Токарівка та Садове, скинувши десять авіабомб.
  • На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках наступальних дій ворог не проводив. Перманентно здійснює обстріли позицій наших військ та населених пунктів.

Також повідомляється, що Сили оборони продовжують операцію в Курській області. За уточненою інформацією, ворожа авіація вдень 26 серпня завдала по території Курщини 26 ударів, застосувавши 44 керовані авіаційні бомби.

Читайте: Триває збір на безпілотник “Крило” для “Сталевої Сотки” – 100 ОМБ ЗСУ

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. 

Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES

Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. 

Слава Героям!

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх підрозділів фахівців: зв’язківців, інженерів, медиків, водіїв

Фото: 56 ОМПБр

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4