Генштаб ЗСУ: За 16 годин 29 липня на фронті зафіксовано 99 боєзіткнень

Генштаб ЗСУ: За 16 годин 29 липня на фронті зафіксовано 99 боєзіткнень

29 липня 2024 року росармія продовжує активні наступальні дії, намагаючись прорвати оборону наших військ, в основному на Покровському та Курахівському напрямках. Від початку доби вже відбулося 99 бойових зіткнень.

Про це КВ дізналася зі зведення Генштабу ЗСУ.

“На Покровському напрямку, як і зазвичай останнім часом, відбулась найбільша кількість боєзіткнень. Сьогодні окупанти, за підтримки бомбардувальної та штурмової авіації, здійснили вже 36 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах десяти різних населених пунктів. Найактивніше ворог діє біля Прогресу, Новоолександрівки, Тимофіївки та Желанного. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили 20 атак противника. 16 боїв продовжуються. Ворожа авіація скинула на напрямку майже два десятки керованих авіабомб, а також била НАРами поблизу Олександрополя і Новобахмутівки. Відбулися бої поблизу Костянтинівки, Антонівки та Парасковіївки на Курахівському напрямку. За сьогоднішній день зупинено 17 атак окупаційної армії”, – сказано у зведенні станом на 16 годину.

Читайте: АК-74: повна інструкція використання та історія цієї зброї (відео)

Згідно зведення, на Куп’янському напрямку противник тричі активно йшов на позиції наших підрозділів неподалік Стельмахівки та Піщаного. Здійснив бомбардування районів Куп’янська і Петропавлівки. Українські воїни продовжують стійко тримати оборону. 

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила вісім атак на позиції українців поблизу Невського, Макіївки та Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще два – тривають. 

Ворог виявляє активність і на Сіверському напрямку. Поблизу населених пунктів Іванодар’ївка, Спірне та Переїзне оборонці української землі відбивають дві атаки, а чотири спроби просунутись уперед були для противника невдалими. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили чотири штурми позицій нашого війська поблизу Часового Яру, Дубово-Василівки, Кліщіївки та Григорівки. Два з них досі тривають.   

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак від початку доби зросла до 12. Зосередження зусиль противника відзначається в районах Північного, Залізного та Нью-Йорка. Українські воїни відбили вісім атак, інші – продовжуються. Бомбардуванням росіян піддався Торецьк і прилеглі до нього території – ворог скинув 8 КАБів. 

На Времівському напрямку українськими воїнами відбито ворожий штурм неподалік Великої Новосілки. У районах Костянтинівки і Водяного у цей час точиться ще п’ять боїв. Окупанти вдарили трьома КАБами поблизу Катеринівки, та застосували некеровані авіаракети біля Новодонецького.

На Оріхівському напрямку загарбники здійснили три невдалі спроби просунутись неподалік Малої Токмачки. Отримали жорстку відсіч. Випустили понад півсотні некерованих авіаракет у бік Кам’янського та Мирного.

На Придніпровському напрямку противник наступальних дій не проводив. Натомість бомбардував райони населених пунктів Львове, Тягинка та Новотягинка – застосував сім КАБів.

Тим часом КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Читайте: 100 ОМБ ЗСУ запрошує до своїх лав зв’язківців, медиків, водіїв, автослюсарів

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4