Голова КОВА Руслан Кравченко оприлюднив свої доходи

Голова КОВА Руслан Кравченко оприлюднив свої доходи

Очільник київської ОВА Руслан Кравченко за минулий 2023 рік, а саме за 8 місяців (призначений 10 квітня 2023 року указом №204/2023 Президента Володимира Зеленського) заробив на посаді голови КОВА майже 648,5 тис. гривень. Так, місячна зарплата Кравченка становить приблизно 81 тис. гривень, що на 20 тисяч менше, ніж голова отримував у Київській обласній прокуратурі. 

Про це КВ стало відомо з декларації про майно та доходи голови Київської обласної державної адміністрації Руслана Кравченка за 2023 рік. 

Так, за 2023 рік Руслан Кравченко не придбав нової нерухомості чи автівки. Проживає він у квартирі дружини Олени Шкробанець, яку вона задекларувала при звільненні з посади начальника відділу в Офісі Генерального прокурора України у липні 2023 року в якості подарунку від батька, і якою вони спільно з Русланом Кравченко користувалися до цього часу. Натомість дружина голови Київської ОВА подарувала своєму батьку квартиру, яку мала у власності ще з 2014 року.

Сам Руслан Кравченко з 2019 року має у власності недобудовану квартиру у Києві площею 52,44 м2. Інша нерухомість у власності подружжя належить Олені Шкробанець – жінка також має у власності два нежитлових приміщення у Чернівцях площею 57 та 52,7 м2. 

Їздить Руслан Кравченко на автівці дружини, а саме на Mercedes-benz C250 2013 року випуску. Інша автівка, INFINITI QX70, також 2013 року випуску, на яку Руслан Кравченко також задекларував право користування, належить Аліні Шкробанець – ймовірно, родичці дружини. 

Загалом, на посаді голови КОВА за 8 місяців Кравченко заробив 648 485 гривень. За перші 4 місяці року, які Кравченко ще працював у Київській обласній прокуратурі, його доходи складали 401 602 гривні. Дружина, Олена Шкробанець, в Офісі Генерального прокурора заробила за майже 8 місяців 446 299 гривень. На новій роботі у Представництві Організації Об’єднаних Націй (ООН) в Україні Шкробанець отримала 596 611 гривень за 4 місяці, що задекларовані як “гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами”. Наразі вона працює спеціалістом проєкту з адміністративних питань Програми розвитку ООН в Україні. 

Загалом, за 2023 рік подружжя заробило більше ніж 2 млн гривень. 

У готівці Руслан Кравченко та Олена Шкробанець зберігають 53 000 доларів США, серед яких 35 тисяч належить самому Кравченку, а решта 18 – дружині. Також, Олена Шкробанець зберігає на банківських рахунках 134 тисячі гривень й 380 доларів США. Додаткових грошей за 2023 рік родина не заощадила. Всі наявні кошти збереглися з попередніх років.

Як раніше писала КВ, очільник Київоблради Ярослав Добрянський (“За Майбутнє”) не має власного нерухомого майна, за винятком земельної ділянки. Добрянський заявив про власність дружини на квартиру, будинок, землю та корпоративні права. Добрянський заробив У КОР понад мільйон гривень. А частка сімейного бюджету складається з різних джерел, включаючи зарплату, грошові подарунки та збереження. Лише в доларах грошові активи подружжя сягають понад 2 млн гривень.

Читайте: Очільник Київоблради Добрянський задекларував 5 млн гривень сімейних статків

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Banner
QlU7mDx4