ГУР перезапустило портал про спонсорів військової агресії “Війна & Санкції”

ГУР перезапустило портал про спонсорів військової агресії "Війна & Санкції"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України перезапустило оновлений портал “Війна & Санкції”, що зберігає інформацію про спонсорів та співучасників військової агресії рф. Платформа була створена командою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на початку повномасштабного вторгнення, але у березні 2024 року доступ до неї було обмежено. 

Про це КВ стало відомо з пресрелізу перезапуску платформи “Війна & Санкції”.

Так, завдяки порталу громадяни можуть убезпечити себе від ризикових операцій з партнерами, перевіряти своїх контрагентів, інвестиції та угоди. Сайт покликаний пришвидшити притягування до відповідальності спонсорів та співучасників російської агресії, а також зупинення терору. 

Інформація, розміщена на порталі, розділена на категорії й містить списки викрадачів дітей з окупованих територій та іноземних компонентів у зброї агресора. Інші категорії, зокрема, санкційні списки осіб, перелік творів мистецтва у власності підсанкційних осіб, порти й аеропорти, що задіяні у перевезенні зброї, викраденні української продукції та обході санкцій й перелік кандидатів на санкції ще будуть наповнюватись. 

Нагадаємо, у березні 2024 року публічний доступ до онлайн платформи НАЗК було обмежено, а сам орган влади вийшов із заявою про передачу усіх даних Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики України. У заяві також йшлося про те, що усі санкційні реєстри, котрі вело НАЗК, потребують “унормування та визначення державних органів, відповідальних за їх функціонування”. Наразі платформа відновила свою роботу під егідою Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 

Як раніше писала КВ, від початку повномасштабного вторгнення втрати армії рф сягнули 513700 осіб. Впродовж минулої доби ліквідовано 1280 окупантів, знищено 12 танків, 16 бойових броньованих машин, 40 артилерійських систем та 3 засоби ППО.

Читайте: Сили оборони за добу знищили 1280 окупантів, – Генштаб ЗСУ

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Анастасія Олійник

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4