Ірпінська міськрада увійшла до антирейтингу розпорядників з найменшою часткою успішних запитів

Онлайн-медіа “Доступ до правди” оприлюднило статистичні дані, згідно яких Ірпінська міськрада, що на Київщині, займає перше місце серед розпорядників з найменшою часткою успішних запитів на інформацію. Її показник складає лише 31,76%. Крім того, Ірпінь опинився на восьмому місці у списку розпорядників з найбільшою кількістю прострочених запитів. Їх частка сягає понад 50%.

Про це КВ дізналася зі статистичного звіту онлайн-медіа “Доступ до правди”, зареєстроване ГО “Платформа прав людини”.  

“Ця сторінка статистики є експериментальною, тому є деякі застереження, які слід мати на увазі. Відсотки розраховуються стосовно загального числа запитів, яке включає також невірні запити; це буде виправлено ​​в пізнішій версії. Класифікація запитів робиться вручну користувачами та адміністраторами сайту, що означає, що вони можуть бути помилковими. Запит вважається успішним, якщо його були класифіковано як “усіпішний” або «частково успішний”. Запити вважається простроченим, якщо його віднесено до “прострочених” або “дуже прострочених”, – йдеться у публікації.

Так, згідно з оприлюдненою статистикою, до рейтингу топ-10 розпорядників з найменшою часткою успішних запитів увійшла й одна громад з Київщини – Ірпінська9. Вона займає перше місце, адже задовольняє лише 31,76% запитів.

 

На восьмій позиції опинилася Ірпінська громада і з поміж тих розпорядників, хто має найбільшу кількість прострочених запитів – 52,1%. 

Нагадаємо, що в  Ірпінській громаді не вщухає скандал довкола виплат за місцевою програмою “Турбота”. Цього разу депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидає та наголошує про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Фото: itvua.tv

КиївВлада

Вероніка Злацька

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4