Із 9 грудня закриють рух поїздів між станціями метро “Деміївська” та “Теремки”

Із 9 грудня закриють рух поїздів між станціями метро “Деміївська” та “Теремки”

У зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” з 9 грудня рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями “Героїв Дніпра” та “Либідська”. Рух поїздів на відрізку між “Либідською” та “Деміївською” буде повністю зупинено до завершення робіт.


Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА сьогодні прийняла рішення про закриття руху поїздів столичного метрополітену між станціями “Деміївська” та “Теремки”. Таке рішення прийнято у зв’язку з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між цими станціями.


Як інформує КП “Київський метрополітен”, станції метро “Деміївська”, “Голосіївська”, “Васильківська”, “Виставковий центр”, “Іподром”, “Теремки” продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.


Зазначається, що для забезпечення перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро “Теремки” до станції метро “Либідська”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У Київському метрополітені наголосили, що питання безпеки пасажирських перевезень є пріоритетом. Зупинку руху поїздів на цій ділянці лінії метро на підприємстві назвали вимушеним кроком для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.


Повідомляється, що через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Зазначається, що перегінні тунелі між станціями “Деміївська” та “Либідська” споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.


За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців та проводитимуться на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування, з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.


Раніше KВ повідомляла, що у наступному році в Києві може розпочатись будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро (метро на Троєщину). Протягом 2024-2025 року, якщо все складеться, від проєктованої станції метро “Глибочицька” до проєктованої станції метро “Райдужна” за 25 млн гривень будуть прориті “символічні” 10 метрів тунелю.

Читайте: Наступного року в Києві може розпочатись будівництво метро на Троєщину вартістю 2,5 млрд гривень за кілометр

Фото: comments.ua

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4