Із закатованої Київщини вже вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, – генпрокурор

Із закатованої Київщини вже вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, - генпрокурор

Правоохоронці працюють на визволених територіях Київської області, які є місцем злочину московської орди. Для проведення першочергових слідчих дій на території Бучанського району залучено понад 50 співробітників Нацполіції та прокурорів. Аналогічна робота ведеться в інших районах Київщини та на Чернігівщині.


Про це KВ стало відомо з повідомлення генерального прокурора Ірини Венедіктової на Facebook–сторінці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Вона повідомила, що вся звільнена від окупантів територія  поділена на квадрати, в кожному з яких працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних співробітників Нацполіції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважила Венедіктова, вороги замінували міста і села, залишилось багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили “розтяжки” навіть на трупах місцевих мешканців.

“З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями”, – повідомила генпрокурор.

Вона додала, що в бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК.

Також паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збір фото і відеодоказів. 

“Це тонка і кропітка робота: люди налякані, втомлені і замордовані, вони пережили невимовний жах. І тут теж потрібен час і професійний підхід, щоб зафіксувати все правильно і не втратити жодного шансу знайти і покарати винних”, – зауважила Венедіктова.

Вона наголосила, що на звільнених територіях Київщини — надважливі докази жорстоких воєнних злочинів рф. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав місії Міжнародного кримінального суду та міжнародних організацій приїхати до Бучі та інших населених пунктів Київщини для збору доказів вчинення рашистами воєнних злочинів і злочинів проти людяності. 

Читайте: Світові політики шоковані “бучанською різаниною” та обіцяють допомогу в розслідуванні військових злочинів росії


Фото:  Facebook – сторінка Ірини Венедіктової

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4