Кабмін призначив директором НАБУ Кривоноса

Кабмін призначив директором НАБУ Кривоноса

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у понеділок, 6 березня 2023 року призначив директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семена Кривоноса (на фото), який з 2021 року займав посаду голови Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ) і згадувався в контексті розслідування НАБУ справи про спробу підкупу керівництва ДІАМ.

Про урядове кадрове призначення KВ стало відомо з повідомлення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ”, – повідомив Шмигаль.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він зауважив, що тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отриманні статусу кандидата у члени Євросоюзу. 

“Із призначенням директора НАБУ ми також маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру”, – додав прем’єр-міністр.

При цьому прем’єр закликав Кривоноса призначити заступниками двох його конкурентів, які вийшли у фінал конкурсу на призначення очільника НАБУ, – Сергія Гупяка та Романа Осипчука. 

Попередній директор НАБУ Артем Ситник був призначений 16 квітня 2015 року. 16 квітня 2022 року термін його повноважень сплив, і НАБУ тимчасово очолив його перший заступник Гізо Углава.   

Раніше журналісти-розслідувачі Кривоноса пов’язували із чинним заступником голови ОП Олексієм Кулебою (з Кулебою в КМДА працювала дружина Кривоноса; Кривонос зазначав, що знає Кулебу багато років, але його нічого не пов’язує з ним професійно).

Також київський блогер Володимир Бондаренко зазначив родинні зв’язки Семена Кривоноса (через дружину та тещу) з ексдепутатом Криворізької міської ради та, ймовірно, місцевим “авторитетом” Едуардом Самоткалом, якого НАБУ в 2017 році оголосило в розшук за підозрою у заволодінні 10,5 млн гривень Южно-Української АЕС. 

Семен Кривонос був призначений головою ДІАМ у травні 2021 року. 

У жовтні 2022 року його ім’я згадувалося в контексті спроби підкупити керівництво ДІАМ заради отримання дозволу на будівництво однією зі столичних компаній. 

Читайте: Корупція чи реконструкція: голова ДІАМ Семен Кривонос підтримує будівництво “KYЇVPROEKT City Space” на місці знищеного “Київпроекту”

Фото: УП

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4