KAN адаптує свої освітні проєкти до умов війни, – девелопер Ніконов

KAN адаптує свої освітні проєкти до умов війни, - девелопер Ніконов

Столична девелоперська компанія KAN Development активно інвестує у створення безпечних умов для навчання дітей. Зокрема будує великі укриття площею до 4000 квадратних метрів у нових школах. В старих же школах такі проєкти не були передбачені, тому компанія активно добудовує їх зараз і вже два укриття реалізувала. Кожне таке укриття коштує близько 65 мільйонів гривень.

Про це КВ дізналася з інтерв’ю відомого столичного девелопера і засновника компанії KAN Development Ігоря Ніконова для РБК-Україна. 

“У нових школах ми за замовчуванням будуємо великі укриття площею до 4000 квадратних метрів, прямо під будівлею. В старих школах такі проєкти, на жаль, одразу не були передбачені, тому ми добудовуємо їх зараз. Два укриття ми вже зробили.

Кожне таке укриття коштує близько 65 мільйонів гривень, але у нас немає іншого виходу, адже безпека дітей — ключове, що ми повинні забезпечити”, – розповів Ніконов.

Варто зауважити, що в перші місяці війни компанія надавала доступ до своєї системи навчання більш ніж 60 тисячам дітей абсолютно безкоштовно, оскільки мережа А+ набагато оперативніше адаптувалася до поточної ситуації і була готова не зупиняти освіту дітей навіть в таких умовах.

“Через масовий перехід на онлайн в період пандемії і особливо після початку повномасштабного вторгнення, наша система освіти сильно постраждала. Згідно з звітом PISA, найбільше падіння сталося в сфері читання. Також зросла частка тих, хто не має навіть базових навичок у математиці. Заповнити цю прогалину буде дуже і дуже складно. І точно не за рахунок онлайну”, – впевнений Ніконов. 

Нагадаємо, що в портфелі KAN вже є три початкові школи, дві середні, чотири дитячих садки, три дитячих клуби, центр дистанційної освіти, спортивна і музична школи, а також широкий спектр позашкільних студій. Всього 15 навчальних закладів у рамках проектів ЖК “Республіка”, “Файна Таун”, “Комфорт Таун”, Central Park, Tetris Hall, плюс два ще будуються. Освітні заклади відвідує понад 3000 дітей, в яких працює понад 700 викладачів.

Читайте: KAN створив інноваційний ігровий простір в Архітектурно-інженерному колегіумі

Фото: rbc.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4