Керівники двох благодійних фондів постануть перед судом за незаконне переміщення військовозобов’язаних через кордон

Керівники двох благодійних фондів постануть перед судом за незаконне переміщення військовозобов’язаних через кордон

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно двох керівників благодійних організацій та їх спільника. Фігурантам інкримінують організацію незаконного перетину кордону призовниками посередництвом їх включення до системи “Шлях”. Вартість “послуги” становила від 3 до 4 тис. доларів.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, схему ухилення від призову організувала керівниця благодійного фонду, який функціонує у Луцьку та займається перевезенням міжнародної гуманітарної допомоги. До діяльності вона також залучила двох співучасників, у тому числі керівника ще однієї благодійної організації.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Зазначається, зловмисники пропонували чоловікам призовного віку включити їх до системи “Шлях”. Таким чином військовозобов’язані могли виїхати за кордон під виглядом водіїв, які займаються перевезенням гумдопомоги або вантажів для потреб ЗСУ.


Вартість такої послуги для осіб, які планували тимчасово виїхати за кордон, становила 3 тис. доларів, а для тих, хто бажав виїхати без повернення в Україну ціна зростала до 4 тис. доларів. За ці кошти вони надавали “клієнту” вантажний автомобіль та інші засоби для створення фіктивної відомості благодійної діяльності.

У подальшому учасники схеми домовлялися зі співробітниками районної військової адміністрації Волинської області задля внесення таких “водіїв” до інформаційної системи “Шлях”.

Учасників злочинної схеми викрили під час чергової передачі коштів у сумі 2 тис. доларів. 

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох керівників благодійних організацій та їх спільника за обвинуваченням у незаконному переміщенні через кордон України чоловіків призовного віку та у здійсненні незаконного впливу на службових осіб однієї з районних військових адміністрацій Волинської області ( ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статей передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Київській області правоохоронці викрили організаторів незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон. Чоловік та дві жінки, прикриваючись діяльністю благодійного фонду, рекламували “легальні” шляхи виїзду та надавали відповідні “послуги” з оформлення документів. Ціна вирішення питання з включенням у систему “Шлях” становила 5-7 тис. доларів. 


Читайте: Киянина викрили на організації переправлення ухилянтів за кордон під виглядом волонтерів (відео)

Фото:  Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4