Київрада вчергове відкоригувала програму “Турбота. Назустріч киянам”

Столична міськрада внесла чергові, сьомі за ліком, зміни до програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2022 – 2024 роки. Згідно з ними, керівництво міста збільшило кошторис її реалізації у поточному році з 4,6 млрд до 4,8 млрд гривень. Додаткові фінансові ресурси з бюджету Києва в розмірі 152 млн гривень планується направити на виплату щорічної матеріальної допомоги низці категорій громадян. Серед таких – особи з інвалідністю І-ІІ груп, які брали участь у війні проти рф, члени сімей загиблих киян-військовослужбовців і тих військовослужбовців, які зникли безвісти або знаходяться в полоні, тощо.

Як стало відомо KВ, Київрада під час сьогоднішнього пленарного засідання погодила внесення змін до міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2022 – 2024 роки.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суб’єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-350/ПР від 14 березня 2024 року виступила група з шести депутатів, які є представниками фракції “УДАР”. У сесійній залі за його затвердження проголосували 77 народних обранців. 

Відповідно до прийнятого рішення, столична влада збільшила обсяги фінансування вказаної програми на 2024 рік на 152 млн гривень – з 4,6 млрд до 4,8 млрд гривень. Таким чином загальний кошторис програми “Турбота. Назустріч киянам” на три роки зріс з 12,24 млрд до 12,39 млрд гривень. 

Усі ці кошти планується витратити на виплату різних видів фінансової допомоги низці категорій громадян. Зокрема, йдеться про щорічну матеріальну допомогу особам з інвалідністю І-ІІ груп, які брали участь у війні проти рф, членам сімей загиблих киян-військовослужбовців і тих військовослужбовців, які зникли безвісти або знаходяться в полоні, тощо. Розмір цієї допомоги має скласти 5 тис. гривень, а отримати її мають 30,5 тис. осіб. Варто зазначити, що раніше в програмі не було закладено фінансування на реалізацію відповідного заходу в поточному році.

Як повідомляла KВ, програма “Турбота. Назустріч киянам” на 2022 – 2024 роки була затверджена рішенням міськради №2726/2767 від 7 жовтня 2021 року. Вона була прийнята задля надання різних видів підтримки малозабезпечених осіб, осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших категорій громадян. При затвердженні цієї програми депутатський корпус передбачив витратити на її виконання протягом трьох років 11,3 млрд гривень. Надалі, протягом 2022-2024 років Київрада сім разів вносила до неї зміни, збільшивши кошторис реалізації програми до 12,2 млрд гривень.

Читайте: Нові пільги для сімей військових та більше коштів на укриття: Київрада відкоригувала міські соціальні програми

Нагадаємо, розробником та відповідальним виконавцем вказаної програми є Департамент соціальної та ветеранської політики Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з 24 вересня 2019 року очолює Руслан Світлий. Діяльність цієї структури вже більше чотирьох років контролює заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Фото: KВ

КиївВлада

Автор:
Іван Кулик
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4