Київрада вперше внесла зміни до бюджету-2024

Київрада вперше внесла зміни до бюджету-2024

Столична міськрада вперше внесла зміни до бюджету Києва на 2024 рік. Зокрема, керівництво столиці нарешті передбачило кошти на реалізацію програми “Захисник Києва” – на додачу до раніше затверджених 13 млн гривень буде виділено 1 млрд гривень. Втім, цього все рівно не вистачить на виконання усіх заходів, адже кошторис цієї програми на поточний рік складає 2 млрд гривень. Тому, вочевидь, депутатам і чиновникам доведеться протягом року ще шукати ресурси для того, щоб належним чином фінансувати “оборонку”.


Як стало відомо KВ, під час сьогоднішнього засідання столичної міськради депутатський корпус “у закритому режимі” (без відеотрансляції) погодив внесення змін до бюджету Києва на 2024 рік.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Суб’єктами подання відповідного проєкту рішення №08/231-50/ПР від 15 січня 2024 року виступили міський голова Києва Віталій Кличко і Департамент фінансів Київської міськдержадміністрації (КМДА). У сесійній залі за затвердження цього документу проголосував 71 депутат.


Згідно з прийнятим рішенням, столична влада направила додаткове фінансування в розмірі 1 млрд гривень на реалізацію заходів міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки”. Крім того, депутатський корпус перерозподілив державні субвенції на загальну суму 110,6 млн гривень – йдеться про освітню субвенцію та кошти на компенсацію “за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць, ветеранів війни, осіб з інвалідністю, яка настала внаслідок поранення”


Відповідно до цих змін, видаткова частина бюджету зросла з 85,2 млрд до 86,2 млрд гривень, а дохідна залишилась незмінною – 71,7 млрд гривень.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Нагадаємо, бюджет Києва на 2024 рік було затверджено рішенням міськради №7531/7572 від 14 грудня 2023 року. Більш ніж третина затверджених обсягів фінансування в поточному році мають бути направлені на сферу освіти – 27,2 млрд гривень. Трохи більше чверті видатків міська влада вирішила виділити на транспорт, дорожнє господарство та зв’язок – понад 23,8 млрд гривень. У свою чергу, на житлово-комунальне господарство планується витратити 8,2 млрд гривень, соціальний захист – 7,8 млрд гривень, охорону здоров’я – близько 6 млрд гривень, культуру і мистецтво – 1,7 млрд гривень, фізичну культуру і спорт – 1,5 млрд гривень.


Читайте: “За законами мирного часу”: Київрада ухвалила бюджет-2024 та нову Програму соцекономрозвитку


При цьому, у початковому варіанті головного фінансового документу столиці було передбачено всього 13 млн гривень на програму “Захисник Києва”, що стало причиною обурення окремих депутатів міськради (усього програмою на поточний рік передбачені видатки в сумі 2 млрд гривень). Протягом останнього місяця народні обранці наполягали на тому, що на відповідні заходи в цьому році треба витратити не менше 5 млрд гривень і нарешті почати постачати для ЗСУ хоча б давно обіцяні FPV-дрони. 


Читайте: Захистити столицю: У Київраді шоковані обсягами фінансування на 2024 рік та шукають гроші на оборону

Зазначимо, Департамент фінансів КМДА з 2012 року очолює Володимир Репік.

Фото – скріншот трансляції пленарного засідання

КиївВлада

Автор:
Іван Кулик
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4