Кияни обрали найкращу квітково-патріотичну композицію міста

Кияни обрали найкращу квітково-патріотичну композицію міста

З 8 по 21 червня у Києві тривало голосування за найкращу квітково-патріотичну композицію міста. За результатам голосування найкращою квітково-патріотичною композицією став квітник “Київська Мадонна з немовлям”, розроблений та висаджений озеленювачами Солом’янського району.

Про це KВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Конкурс найкращу квітково-патріотичну композицію міста було організовано Управлінням екології та природних ресурсів КМДА спільно з КО “Київзеленбуд”.

Усього у голосуванні, яке тривало з 8 до 21 червня, було представлено майже 30 квітково-патріотичних композицій, зокрема квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем та композиція “Літак “Мрія”, за основу якого взятий дитячий малюнок.

Згідно з повідомленням, у результаті голосування з великим відривом, отримавши 42% голосів киян, перемогла композиція “Київська Мадонна з немовлям”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Прототипом композиції стала світлина з зображенням Тетяни Блізняк “Київська Мадонна в метро”. Ця світлина надихнула ілюстраторку Марину Соломенникову створити картину, героїня якої б уособлювала усіх матерів України у цей непростий час.

Інсталяцію “Київська Мадонна з немовлям”озеленювачі Солом’янського району створили на транспортній розв’язці на вулиці Вадима Гетьмана. Площа квітника складає 149 кв. м. Для панно висадили 37 тисяч квітів: маргаритки, бегонія, ірезіне, тагетис, цинерарія, нафаліум, традисканція, альтернатера, лаванда, калібрахоа. Також використали елементи з фанери та 1,5 тонни білої мармурової крихти.

Зазначається, що загалом для створення патріотичних композицій у Києві висадили 320 тисяч квітів. Усі вони були вирощені у теплицях та оранжереях районних підприємств, що входять до “Київзеленбуду”. Окрім української символіки – тризуб, прапори, вишиванки, рушники – були обрані також теми, що показують відчайдушну боротьбу України з російським агресором.

Нагадаємо, до Дня Києва працівники КО “Київзеленбуд” створили понад 30 квітників на патріотичну тематику. Квіти для них вирощуються в оранжереях в кожному районі столиці.

Читайте: В Києві з’явилося понад 30 патріотичних квітників

Фото: пресслужба Київради.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4