Кияни вимагають у КМДА врятувати від забудови стадіон “Арсенал” на Печерську

Кияни вимагають у КМДА врятувати від забудови стадіон “Арсенал” на Печерську

На сайті Київської міськдержадміністрації зареєстрували петицію з вимогою викупити землю та майно стадіону “Арсенал” по вул. Михайла Грушевського, 36. А компенсаційні кошти, призначені для власників ділянки, “Укргазбанку”, перевести на потреби ЗСУ. Громада Києва веде довгу боротьбу за збереження стадіону “Арсенал” у центрі столиці на Печерську від забудови. Наразі “Укргазбанк” має намір продати ділянку з можливим будівництвом на місці житлового комплексу з комерційною інфраструктурою.

Про це KВ дізналася із електронної петиції, опублікованої на сайті Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Ми вимагаємо, аби КМДА здійснила викуп земельної ділянки №8000000000:82:033:0013 та нерухомого майна стадіону “Арсенал”, розташованих за адресою: місто Київ, Печерський район, вулиця Михайла Грушевського, 36, а компенсаційні кошти, призначені для “Укргазбанку”, спрямувала на потреби Збройних Сил України. Міська влада має захистити стадіон, адже спортивна інфраструктура – це життєво важлива складова розвитку здорової та потужної нації”, – йдеться у тексті петиції. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Петиція стосується збереження стадіону “Арсенал” на Печерську та завершення його реконструкції, автором її є журналіст Володимир Фомічов.  

Обґрунтовуючи її подання, він зауважив, що з 2006 року триває боротьба місцевої громади зі спробами забудовника знищити стадіон. Саме у 2006-му Генпланом міста було змінено цільове призначення землі під ним зі “спорту та рекреації” на “багатоповерхову забудову”. 

Кілька років тому київській громаді вдалося відстояти стадіон, однак, за інформацією Фомічова, зараз він знову опинився під загрозою забудови. Земельна ділянка під стадіоном перебуває у власності “Укргазбанку”, який має намір найближчим часом виставити її на продаж. 

За інформацією “Економічної правди”, згідно зі зміненим цільовим призначенням ділянки, забудовник планує звести на території багатоквартирний житловий будинок з об’єктами торгово-розважальної інфраструктури. 

Раніше повідомлялося, що у 2022 році активній київській спільноті вдалося відстояти стадіон “Арсенал”. Він був майже повністю реконструйований за кошти приватного інвестора і наразі там вже тренуються діти.

Нагадаємо, як раніше повідомляла KВ, Фонд державного майна України оголосив про продаж на приватизаційних онлайн-аукціонах приміщень корпусу №1 і корпусу №7 колишнього заводу “Арсенал” у Києві. Аукціони планують провести 12 жовтня.

Читайте: КГГА передает в аренду компании из группы банкира Дяченко почти 1,4 га земли завода “Арсенал”

Фото: dynamo.kiev.ua

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4