Кличко призначив тимчасовим керівником гаража КМДА ексголову столичної інспекції з паркування

Кличко призначив тимчасовим керівником гаража КМДА ексголову столичної інспекції з паркування

Київський міський голова Віталій Кличко призначив тимчасовим керівником КП “АТП КМДА” Дмитра Рахматулліна (на фото). Колись цей чоловік очолював комунальну інспекцію з паркування – у той час, коли інспекція неодноразово потрапляла у скандальні публікації та в поле зору правоохоронців. Утім, при минулому керівництві скандали не оминали й “гараж КМДА”.


Про це KВ дізналася з розпорядження №128 “Про виконання обов’язків директора комунального підприємства “Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)””, підписаного київським міським головою Віталієм Кличком 13 лютого 2024 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Покласти виконання обов’язків директора комунального підприємства “Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)” на РАХМАТУЛЛІНА Дмитра Сергійовича, головного інженера комунального підприємства “Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)” з 14 лютого 2024 року, тимчасово, до вирішення питання щодо призначення директора цього підприємства в установленому порядку”, – сказано в документі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Дмитро Рахматуллін з 3 грудня 2018 року очолював скандально відому інспекцію з паркування при Департаменті транспортної інфраструктури КМДА. На “паралельній” посаді заступником директора згаданого департаменту він працював із травня 2018 року. Раніше Рахматуллін протягом майже трьох років – з липня 2015 року до травня 2018 року – працював на різних посадах у столичних КП “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” та КО “Київзеленбуд”.


Як інформувала KВ, аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА), перевіривши діяльність КП “АТП КМДА” за два роки, встановили факти фінансових порушень та недоліків на загальну суму 1,5 млн гривень. Що цікаво, за 2022 рік це підприємство (возить чиновників мерії на хороших автомобілях), отримавши з бюджету столиці більше 60 млн гривень, зафіксувало збитки на суму 30,1 млн гривень. І при цьому там не соромилися виплачувати своїм працівникам різноманітні премії до свят і за “виконання особливо важливих завдань”. 


Також виявилось, що “АТП КМДА” не ефективно використовувало свою матеріально-технічну базу для комерційної діяльності, не контролювало терміни ремонту автомобілів, не зареєструвало права на нерухоме майно, тощо. 


Читайте: Премії при збитках: аудитори Кличка перевірили діяльність КП “АТП КМДА”


Фото: з відкритих джерел


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4