КОДА обрала представника до наглядової ради Агентства регіонального розвитку

КОДА обрала представника до наглядової ради Агентства регіонального розвитку

Київська ОДА визначила представника до складу наглядової ради Агентства регіонального розвитку області. Ним став перший заступник губернатора Олександр Скляров.


Про це KV стало відомо з розпорядження № 8, яке підписав голова Київської ОДА Олексій Чернишов 13 січня.


“Визначити Склярова Олександра Івановича, першого заступника голови

Київської обласної державної адміністрації, представником від засновника

Київської обласної державної адміністрації в наглядовій раді Агенції

регіонального розвитку Київської області”, – йдеться в документі.


Повідомляється також, що в зв’язку з цим втратило дію розпорядження № 133 очільника області від 12 березня 2019 року “Про визначення представника до складу наглядової ради Агенції регіонального розвитку Київської області”.


Нагадаємо, мережа Агенцій регіонального розвитку в Україні почала створюватися в 2001 році. Спочатку Асоціація агенцій регіонального розвитку об’єднала 17 агентств. В 2017 році їх кількість склала вже 43. Засновувати Агентство регіонального розвитку, за законодавством, уповноважені обласні і міські ради, а також відповідні державні адміністрації.


Агентства є центрами співпраці державного, приватного і громадського сектора.  У Київській ОДА про перспективи створення Агентства регіонального розвитку розпочали замислюватися з 2016 року.


Читайте: У Київській облдержадміністрації обговорили перспективи створення Агентства регіонального розвитку 

Проте запрацювало Агентство тільки в червні 2018 року. Керує АРР Сергій Олександрович Кононенко. Крім Київської ОДА та Київської облради, серед засновників: Білоцерківський аграрний університет, ГО “Товариство дослідників України” і Київська обласна торгово-промислова палата.

Як повідомляли в КОДА, Агентство було утворено з метою залучення інвестицій, створення нових робочих місць і підвищення конкурентоспроможності економіки регіону.

Читайте: Магія грошей: Київська область вкрай невпевнено закликає інвесторів

Сьогодні Агентство регіонального розвитку в Київській області включає в себе: Агентство з розвитку бізнесу в місті Славутич, інститути громадянського суспільства, регіональних й Євро-Інтеграційних досліджень “ЄвроРегіо України”, регіонального та муніципального розвитку, сільського розвитку та Інститут реформ.


Читайте: Хто і за що відповідає в адміністрації губернатора Київщини Чернишова (документ)


Фото: главком

КиевVласть

Автор:
Инна Михно
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4