Комунальники ШЕУ Оболонського району злили «прокладці» 55 млн на ремонт дороги до Пущі-Водиці, – Наші Гроші

Комунальники ШЕУ Оболонського району злили «прокладці» 55 млн на ремонт дороги до Пущі-Водиці, - Наші Гроші

КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району» 6 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Супер Пейв» ремонт дороги за 55,18 млн грн.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляють “Наші Гроші” з посиланням на інформацію у системі «Прозорро».

До осені 2025 року виконають поточний ремонт автодороги Т-10-39 Гостомельське шосе – проспект М. Рокосовського довжиною 7,3 км. Строк післяоплати складає 45 робочих днів.

Договірна ціна динамічна, тож платити можуть по цінах, що відрізняються від кошторису.

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 35,58 млн грн іде на асфальтобетонну суміш А-20 Veleton ПМК+AVE по 7 488 грн/т (тут і далі ціни та суми з ПДВ). Це означає щільну дрібнозернисту асфальтобетонну суміш марки 1 із двома полімерними добавками виробництва компанії «Veleton». У відкритих джерелах немає ринкових цін. При цьому в стовпчиках вартості доставки і складських витрат стоять прочерки, тому, ймовірно, ціна включає доставку. Відстань доставки невідома, що унеможливлює порівняння з ринком.

Ще 5,34 млн грн припадає на звичайну щільну дрібнозернисту асфальтобетонну суміш марки 1 типу А (А-20) по 4 602 грн/т без доставки. У липневому моніторингу «НІРІ» її середня ціна по Україні становила 6 049 грн/т. Інформації по Київській області там не було, а в сусідніх із нею ціни стартують від: Житомирська – 4 400 грн/т, Вінницька – від 4 991 грн/т, Черкаська – від 5 487 грн/т, Чернігівська – 5 608 грн/т. Отже, тендерна ціна в Києві на ринковому рівні.

Фірма отримала підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Комунальники злили «прокладці» 55 млн на ремонт дороги до Пущі-Водиці, - Наші Гроші

Для участі в тендері треба було підтвердити наявність асфальтобетонного заводу. При цьому учасник мав подати довідку про можливість виготовлення та/або постачання асфальтобетону необхідного виду (типу) в кількості не менше 500 тон/год протягом усього строку виконання договору. Якщо заводу немає, потрібно було надати довідку про заплановані обсяги відпуску асфальтобетону виробником чи постачальником щомісячно із такою ж умовою 500 тон/год.

Також вимагався паспорт стаціонарної системи зберігання та підігрівання готової продукції.

Повідомляється, що анонімна фірма заявила, що в Україні відсутні заводи такої потужності. На її думку, по суті вимагається не менше двох заводів, які згідно вимог ДБН В.2.3-4 мали б знаходитись на відстані  не далі 150 км і трьох годин в дорозі. Фірма вважала, що така вимога необґрунтована й дискримінаційна, бо загалом для ремонту треба 6 500 тон асфальту (приблизно 3 000 тон цього року, решта – в наступному році). Враховуючи вимогу щодо 500 тон/год і 8-годинну зміну, цей обсяг буде виготовлено за 13 годин, що є безглуздим. За словами фірми, цілком достатньо одного заводу потужністю від 160 тон/год, а стаціонарні системи зберігання та підігрівання – це застаріла технологія.

Комунальники ШЕУ Оболонського району злили «прокладці» 55 млн на ремонт дороги до Пущі-Водиці, - Наші Гроші

Замовник відповів, що на об’єкті повинно працювати одночасно три асфальтоукладальники продуктивністю по 120 тон/год. Тому, мовляв, 360 тон має бути одночасно на об’єкті й на кожен асфальтоукладальник ще мінімум по дві машини для безперервної поставки. За його словами, жодних дискримінаційних вимог він на ставив, лише виробнича необхідність.

Анонім ще раз перепитав, чому 500 тон на годину і чи замовник хоче виконати роботи за одну робочу зміну у 8 годин. Той відповів, що виробники асфальтобетону під час сезону працюють із багатьма покупцями, тому він бажає бути впевненим, що учасник виконає роботи вчасно. А з ким із асфальтних заводів працювати, мовляв, обирає саме учасник.

Комунальники ШЕУ Оболонського району злили «прокладці» 55 млн на ремонт дороги до Пущі-Водиці, - Наші Гроші

«Супер Пейв» подала довідку від ТОВ «АБЗ1» про відпускання не менше 500 тон/год.

Також замовник встановив мінімальну кількість певної техніки. Наприклад, треба було підтвердити наявність перевантажувача асфальтобетонної суміші та асфальтоукладача з системою нівелювання мультиплекс. На цей список теж жалілися, зокрема на те, що дві поливомийні машини мають бути об’ємом 6 000 л, а не «не менше 6 000 л». Але жалілися марно.

Сама «Супер Пейв» повідомила, що послуги техніки їй надаватиме ТОВ «Трініті-Груп». Тобто компанія, що перемогла у тендері, ремонтуватиме дорогу на чужій техніці чужим асфальтом.

Разом з тим вимагався аналогічний договір про будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт доріг, хоча тендер стосується поточного ремонту. Сума актів виконаних робіт мала бути не менше суми договору і підтвердити обсяг улаштування верхнього шару покриття в межах одного об’єкту в обсязі не менше 10 000 кв. м. До нього треба було додати відгук не давніше 2024 року та копію експертного звіту для підтвердження класу наслідків об’єкту.

Фірма подала субпідрядний договір із ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура» про капремонт ділянки автодороги О101315 Вишневе – Софіївська Борщагівка за 10,67 млн грн.

Довідково: Київською «Супер Пейв» володіє та керує Георгій Шинкаренко із Кам’янського. До 2021 року вона теж була зареєстрована у тому місті та називалась «Будівельна група «Монтажсервіс». У 2021 році фірма без торгів узяла єдиний підряд «ШЕУ Оболонського району» на 49 тис грн.

Київським виробником «АБЗ1» володіє та керує Роман Михайлевич з-під Кривого Рогу. Ця фірма входить в одну групу із «Сучасною транспортною інфраструктурою» і «Трініті-Груп».

Столична«Сучасна транспортна інфраструктура» належить Ірині Діамант, а директором є Давід Насібян. До лютого 2023 року цією компанією володіли Олександр Приступов та Валерій Сировацький. Останній є кумом та багаторічним партнером родини директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна.

Як виявили журналісти «Bihus.info», із 2019 року «Сучасна транспортна інфраструктура» стала субпідрядником «Еко-буд-трейд» із будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

Київською компанією «Трініті-Груп» володіють Денис Микитюк, Альона Приступова і Герман Блінов. Останній є чоловіком Юлії Тищенко, сестри скандального народного депутата Миколи Тищенка, якого в 2023 році виключили із фракції «Слуги народу».

Читайте: Завищені ціни: підрядник госпіталя ветеранів за 104 млн відремонтує лікарню швидкої по завищених цінах, – ЗМІ

Фото: відкриті джерела

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4