Київрада вимагає від ВР рішень для захисту критичної інфраструктури

Київрада вимагає від ВР рішень для захисту критичної інфраструктури

У четвер, 19 вересня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання, Київська міська рада звернулась до Голови Верховної Ради України щодо термінового вирішення питання захисту енергетичної інфраструктури. Таке звернення було підтримано 61 депутатом.

Про це, як передає КВ, повідомили у пресслужбі Київської міської ради.

Як зазначили у Київраді, минулого року Державне агентство відновлення і розвитку інфраструктури заявляло про те, що воно за державний кошт реалізує трирівневу систему захисту енергетичної інфраструктури. 

«Станом на кінець 2023 року 103 об’єкти критичної інфраструктури мали отримати принаймні перший рівень захисту – габіони навколо енергооб’єктів. До середини цього року основну мережу головних підстанцій «Укренерго» мало бути забезпечено другим рівнем захисту, тобто бетонними спорудами, які мали б захистити автотрансформатори не лише від осколків, але і від ударів дронів. І, врешті, мав бути підготовлений третій рівень захисту для 22 підстанцій в 14 областях України, який мав би витримати навіть ракетні удари. Однак руйнації після російських атак ставлять питання чи було дійсно реалізовано трирівневу систему захисту для цих об’єктів», – наголосили у відомстві.

Також розповіли, що постійні акти тероризму і геноциду з боку російських агресорів, спрямовані на руйнування енергетичної системи України, актуалізують питання її належного захисту. 

«Київ вимагає термінового проведення засідання Верховної Ради України, заслуховування звіту Уряду і ухвалення рішень, які дозволять прискорити захист критичної інфраструктури. Зокрема, уряд має прозвітуватися про те скільки загалом об’єктів реально потрапили до програми додаткового захисту та скільки на це було виділено коштів. В умовах війни кожна помилка має ціну в десятки. А то й сотні людських життів», – додали депутати Київської міської ради.

Читайте: Уряд затвердив Нацплан дій з відновлюваної енергетики до 2030 року

Фото: Київська міська рада 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Banner
QlU7mDx4