Київщину відвідали учасники Другого Міжнародного Саміту міст і регіонів

8 травня делегати Саміту відвідали Київщину

У Києві проходить другий Міжнародний Саміт міст і регіонів. Саміт відбувається в рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за участі 250 представників українських та іноземних місцевих громад. 8 травня учасники Саміту відвідали Київщину.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

На саміт прибули делегації США, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Франції, Данії, Польщі, Канади, Чехії, Латвії, Литви, Угорщини, Румунії, Словаччини, Молдови, а також представників Ради Європи та Європейського комітету регіонів. Їх об’єднало питання підтримки України, її відновлення та гарантування миру і безпеки.

“Мощун, Бородянка, Буча, Ірпінь. Назви цих населених пунктів знає весь світ. Їх мешканці знають, що таке російська окупація, розстріли звичайних мирних українців, знищення житлових будинків. Попри все, вистояли і сьогодні продовжують відновлюватися”, – зауважив Руслан Кравченко.

Він додав, що 8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом, делегації вшанували пам’ять легендарних оборонців Мощуна. 

У Бородянці Руслан Кравченко показав знищені вщент будинки мирних мешканців, а також роботи з відновлення зруйнованого. Ще один пункт – сучасний новозбудований Центр соціально-психологічної реабілітації населення. Попередній зруйнували російські окупанти. Відвідали також модульне містечко, де мешкають люди, яких росіяни позбавили власного житла.

У Бучі міжнародні гості відвідали місце масового поховання цивільних людей – біля Церкви Святого Апостола Андрія Первозваного.  Після деокупації там виявили 116 тіл.

В Ірпені – одному з найбільш зруйнованих міст Київщини, показали комплексну відбудову цілого мікрорайону. Це ЖК «Ірпінські липки», приватний сектор, ремонт автомобільної дороги й мосту.

Ще один пункт –  «Містечко Хансена» у Тарасівці. Сьогодні завдяки благодійнику Деллу Лою Хансену у зручних та сучасних квартирах мешкають майже тисяча ВПО.

«Головне, що почув від наших міжнародних партнерів  – про підтримку України до повної нашої Перемоги»,  – резюмував начальник Київської ОВА.

Читайте: День пам’яті та перемоги: 79 років без нацизму, але знову битва за свободу, – Руслан Кравченко

Фото: Facebook Руслана Кравченка

КиївВлада

Автор: Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4