“Київводоканал” запевняє, що ситуація є контрольованою і жодної загрози для споживачів немає

"Київводоканал" запевняє, що ситуація є контрольованою і жодної загрози для споживачів немає
“Київводоканал” надав роз’яснення щодо погіршення якості води в Десні та того, як це може вплинути на водопостачання Києва. Столичні комунальники запевняють, що ситуація є контрольованою, а якість води, яка подається у домівки киян, відповідає усім встановленим нормам, жодної загрози для споживачів немає.

Про це КВ дізналася з повідомлення “Київводоканала”.

Хочемо підкреслити, що представник Київводоканалу в ефірі телеканалу “Еспресо” озвучив найбільш песимістичний сценарій розвитку подій, вірогідність якого наразі низька. Разом з тим, Київводоканал готовий до можливих викликів і завчасно вживає усіх заходів, щоб кияни продовжували отримувати якісне водопостачання”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що фахівці виїжджають для відбору проб у контрольних точках у селах Пухівка та Липки в Чернігівській області, щоб оперативно відстежувати ситуацію.
На підприємстві створена робоча група з питань реагування на ситуації, що можуть становити загрозу погіршення якості води Дніпровської водопровідної станції у разі забруднення річки Десна. Фахівці передбачатимуть можливі виклики, пророблятимуть усі сценарії розвитку подій та готуватимуться до них.

У випадку погіршення показників якості води у Десні, буде впроваджено технологія посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля, який ефективно усуває органічні забруднення та неприємні запахи. Ця технологія не лише допомагає в поточній ситуації, але й може бути застосована у майбутніх надзвичайних випадках. Посилена взаємодія з партнерами та донорами для забезпечення необхідними реагентами, що є критично важливим для очищення води. Підписаний меморандум з ЮНІСЕФ щодо поставки 120 тон активованого вугілля для впровадження технології посиленого очищення з використанням пилоподібного активованого вугілля. Також, у місці водозабору встановлено додаткове бонове огородження, яке запобігає потраплянню бруду та сміття, що перебувають на поверхні води, тим самим підвищуючи ефективність захисту від забруднень”, – повідомляє водоканал.

Як повідомляла  КВ, Міндовкілля інформувало, що у річках Сейм та Десна перевищень пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. У річці Сейм у Сумській та Чернігівській області поступово відбувається покращення ситуації, вміст розчиненого кисню повільно зростає, проте все ще знаходиться нижче норми. За останню добу Держпродспоживслужби спільно з ДЕІ та місцевими органами влади на території м.Чернігів зібрали та утилізували 25 кг загиблої риби. На Сумщині випадків замору риби не фіксується. 

Читайте: На річках Сейм та Десна фіксується покращення якості води та зменшення забруднення

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4