Лідери ЄС одноголосно схвалили 50 млрд євро для України на чотири роки

Лідери ЄС одноголосно схвалили 50 млрд євро для України на чотири роки

Усі 27 лідерів країн Євросоюзу домовилися про додатковий 50-мільярдний пакет підтримки України в рамках бюджету ЄС. Це рішення вельми важливе для України, оскільки усі внутрішні бюджетні надходження йдуть на потреби війська та оборони, а решту видатків, у тому числі соціальні, забезпечує фінансова допомога з-за кордону.

Про це KВ дізналася з повідомлення Шарля Мішеля – президента Європейської ради, яка ухвалила це рішення.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У нас є угода. Єдність. Усі 27 лідерів домовилися про додатковий EUR50-мільярдний пакет підтримки України в рамках бюджету ЄС. Це забезпечує стійке, довгострокове і передбачуване фінансування для України. ЄС бере на себе лідерство і відповідальність у підтримці України; ми знаємо, що поставлено на карту”, – запостив Мішель у соціальній мережі “Х”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Дуже важливо, що рішення ухвалили всі 27 лідерів, що вкотре доводить міцну єдність ЄС. Подальша фінансова підтримка України з боку ЄС зміцнить довгострокову економічну та фінансову стабільність, що є не менш важливим, ніж військова допомога та санкційний тиск на Росію”, – підкреслив Президент України Володимир Зеленський.

“Ukraine Facility – це чотирирічна програма загальним обсягом 50 млрд євро. Значна частина цих коштів буде спрямована до держбюджету й допоможе у фінансуванні бюджетного дефіциту”, – нагадав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, вітаючи сьогоднішнє рішення Євроради.

Про цю програму наразі відомо, зокрема, що 39 млрд євро – це буде пряма фінансова підтримка, при цьому 18 млрд євро Україна розраховує отримати у цьому році.

“Ми розраховуємо отримати перший платіж обсягом 4,5 млрд євро вже у березні. Наразі Уряд працює над відповідною угодою про перехідне фінансування спільно з європейськими партнерами. Ми вдячні нашим союзникам за допомогу та довіру до України”, – зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Це рішення про фінансову європейську допомогу вельми важливе для України, оскільки усі внутрішні бюджетні надходження йдуть на потреби війська та оборони, а решту видатків, у тому числі соціальні, забезпечує фінансова допомога з-за кордону.

Читайте: Міністр фінансів: 2024 року держбюджет потребуватиме 41 млрд доларів зовнішньої допомоги

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4