Лідери Франції, Німеччини та Польщі проведуть у Берліні переговори щодо України, – ЗМІ

Лідери Франції, Німеччини та Польщі проведуть у Берліні переговори щодо України, - ЗМІ

У п’ятницю, 15 березня, Президент Франції Еммануель Макрон ( на фото проаворуч), канцлер ФРН Олаф Шольц (на фото ліворуч) і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрінуться у Берліні, щоб обговорити власні позиції щодо формату підтримки України і спробувати досягти порозуміння.

Про це, як стало відомо KВ, йдеться у матеріалі Politico.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що це буде перша зустріч у форматі “Веймарського трикутника” після того, як Дональд Туск знову очолив польський уряд. Відбудеться вона на тлі помітних суперечностей і навіть напруженості у стосунках між Німеччиною та Францією, які виникли останніми тижнями на тлі заяв лідерів двох держав.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зустріч лідерів Німеччини, Франції та Польщі має продемонструвати єдність країн після напруженого періоду, коли німецька і французька сторони сперечалися щодо війни в Україні.

Напруга зросла наприкінці лютого, коли Емманюель Макрон відмовився виключити можливість відправки західних військ в Україну, тоді як Олаф Шольц виключив це.

У Politico зазначають, що кілька днів потому французький президент, схоже, прямо заявив німецькому канцлеру, що “Європа явно зіткнулася з моментом, коли потрібно не бути боягузами”.

Тим часом німецькі чиновники скаржаться в приватному порядку, що хоч Макрон жорстко висловлювався щодо вторгнення росії в Україну, його країна не надала такої військової підтримки, як Німеччина.

Кільський інститут світової економіки в Німеччині показує, що Франція надала €640 мільйонів військової допомоги, тоді як німецька допомога сягає €17,7 мільярда (вже надана й обіцяна).

Водночас французи заперечують ці цифри й кажуть, що надають справді важливу зброю.

Читайте: Білий дом оголосив про виділення Україні пакету військової допомоги на 300 млн доларів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Геннадій Олійников
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4