Макарів вкладе 4,4 млн гривень в демонтаж і ремонт житла (адреси)

Макарів вкладе 4,4 млн гривень в демонтаж і ремонт житла (адреси)

Місцева влада у Макарові (Бучанський район Київщини) домовилась із закарпатською фірмою, чий власник зареєстрований в окупованому Донецьку, про ремонт двох аварійних багатоповерхівок. Будівельна компанія “Еліт” в одному випадку перемогла в тендері, хоч запропонувала більшу вартість робіт, ніж конкурент, а в іншому взагалі обійшлася без торгів – договір з нею був укладений напряму, в обхід електронної системи закупівель.

Про це KВ стало відомо з оголошень в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно одного оголошення про торги, що відбулися, Макарівська селищна рада збирається заплатити 1 млн 699 тис. гривень за поточний ремонт з усунення аварійного стану в багатоповерховому житловому будинку за адресою: вул. Проектна, 14 у Макарові. На гроші з місцевого бюджету претендує ТОВ “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “ЕЛІТ”, з якою повідомлено про намір укласти договір. Зазначимо, цю фірму визнано переможцем торгів попри трохи більшу цінову пропозицію, ніж у відхиленій тендерній пропозиції другого учасника торгів – ТОВ “УКРВОДРЕСУРС”.

Друге оголошення стосується закупівлі, що відбулася без використання електронної системи (тобто без конкуренції). За “виконання заходів з усунення аварій в житловому фонді шляхом часткового демонтажу частин багатоквартирного житлового будинку за адресою: Київська обл., Бучанський р-н, смт Макарів, вул. Садова, 1А” замовник заплатить 2 млн 765 тис. 790 гривень. 

Гроші отримає вже згадана будівельна компанія “Еліт”. Ця фірма зареєстрована 15 років тому на Закарпатті. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу – 44 тис. гривень. Керівником ТОВ є Брущенко Ігор Вікторович. Засновник – Харченко Володимир Володимирович, зареєстрований у нині окупованому росіянами Донецьку. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, від 19 травня 2023 року відкриті торги на Prozorro знову проходять з аукціонами: набула чинності постанова Кабміну (№471) від 12 травня, яка повертає раніше тимчасово скасовані через тривалі брекаути трираундові аукціони в публічних закупівлях.

Тепер правила аукціонів будуть як і належить: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції. Водночас згадана постанова передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону – якщо надасть обґрунтування такого свого рішення. 

Читайте: “Київавтодор” за 57 млн гривень затіяв ремонт свого гуртожитку

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4