Мальвіна Підлужна і партнери взяли в користування ділянку кварцового піску на Київщині

Мальвіна Підлужна і партнери взяли в користування ділянку кварцового піску на Київщині

Державна служба геології та надр України погодила внесення змін у спеціальний дозвіл №5467 на користування ділянкою кварцового піску Підгірна в Київській області, – геологічне вивчення піску кварцового у якості сировини для виробництва скляних виробів, з дослідно-промисловою розробкою.

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр №225 від 14.05.2024 року.

Зміни вносяться у звʼязку зі зміною надрокористувача на підставі відчуження спеціального дозволу. Попередній власник дозволу – ТОВ «Коркоп Видобування» відчужило право користування ділянкою Підгірна на користь ТОВ «Гамма Девелопмент», – йдеться у повідомленні. 

Повідомляється, що ТОВ «Коркоп Видобування» придбало спецдозвіл на ділянку кварцового піску Підгірна за результатами аукціону, що відбувся в грудні 2022 р. Тоді в торгах зі ставкою 10 520 000 грн перемогла компанія ТОВ «ІБК «Інтеграл Груп» з групи Лева Парцхаладзе, однак лот не викупила. Відтак право придбати спецдозвіл перейшло до “Коркоп Видобування”, яке запропонувало за ділянку 7 790 000 грн.

Зазначається, що ТОВ «Гамма Девелопмент» також мало нагоду купити спецдозвіл в 2022 р., з попереднього аукціону: на торгах у вересні компанія запропонувала за Підгірну 10 020 000 грн і зайняла друге місце (перемогло ТОВ «ШГК» зі ставкою 17 000 000 грн), однак лот залишився невикупленим.

ТОВ «Коркоп Видобування» належить Кристині Волковій (60%), Денису Ярославському (26%) та Ользі Терещук (14%)(YouControl).

ТОВ «Гамма Девелопмент» контролюють (по 25% кожен) Мальвіна Підлужна, Аліса Слєпцова, Ганна Зінчук, Іван Копил (YouControl).

Мальвіна Підлужна (на фото) є однією з очільників ПрАТ «Київський Річковий Порт», яке контролює родина Михайла Бродського і партнери (Світлана Бродська, Юрій Бродський, Ірина Коваленко, Леся Гасич, Богдан Ревук, Ірина Терещенко, YouControl).

В 2022 р. Київський Річковий Порт добровільно відмовився від потужного родовища піску Ново-Українське в акваторії річки Дніпро (відмові передувало розголошення обставин надання спецдозволу в судовому порядку із подальшим скасуванням відповідних рішень).

Читайте: Екс-депутат Броварської міської ради Сергій Шапран зайшов у піщаний бізнес

Фото: NADRA.INFO

КиївВлада

Оксана Олійникова

Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4