Мешканці Демидова на Київщині вимагають відкликання старости

Мешканці Демидова на Київщині вимагають відкликання старости

Сьогодні, 15 квітня, відбулися громадські збори мешканців Димерської громади. Жителі вимагали відкликати за народною ініціативою Олександра Мельниченка з посади старости Демидівського старостинського округу. Причина – невиконання повноважень у період окупації території військами рф. 


Про це KВ дізналася із відеоповідомлення депутатки Димерської громади Ірини Побідаш (“Громадянський рух “Хвиля”) в Facebook.


“Перебуваю біля Демидівської сільради, де зібралися мешканці. Прочитала оголошення, що збирають збори і хочуть поговорити із старостою Мельниченком Олександром, який втік та покинув громаду на призволяще у безпорадному стані. Пересидів і з’явився після того, як деокупували територію, й одразу ж побив двох місцевих битами разом зі своїм батьком”, – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


За її словами, старосту напередодні вдалося зустріти в Димері, де попередили про важливість його присутності на цих зборах. Однак сам старсота, так і не з’явився в анансований час. Мешканці старостинського округу, у свою чергу, вирішили звернутися в Вишгородське районне управління поліції, аби правоохоронні органи засприяли у вирішенні цієї ситуації.


Побідаш зауважила, що на відміну від старости, більшість місцевих депутатів залишалися на території громади в окупації та надавали допомогу населенню до того часу, скільки це було можливим. Побідаш також розповіла, що покинув громаду та перебував на безпечній території й очільник території (Володимир Підкурганний – ред KВ). Через що громада залишалися без висвітленні актуальної ситуації в період окупації, а населення без необхідної  гуманітарної допомоги.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


“Зараз хочемо попросити старосту, аби він пішов. Він прийшов, і думає, що і далі він буде старостою. Людей збирається все більше і більше, але сам староста втік”, – говорить вона.

І додала, що по завершенню сходки будуть зібрані відповідні підписи щодо відкликання Мельниченка з посади старости. 


Нагадаємо, що у Київській області продовжують розміновувати звільнені території. Впродовж минулої доби, 14 квітня, рятувальники обстежили 28 населених пунктів. Знешкоджено ще 465 вибухонебезпечних предметів. 


Читайте: У Славутичі на Київщині завтра, 16 квітня, відбудеться міська толока


Фото: prostir.ua

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4