Мешканці столиці можуть чути звуки вибухів – це під Києвом працюють піротехніки

Мешканці столиці можуть чути звуки вибухів - це під Києвом працюють піротехніки

На Київщині працюють військові, правоохоронці та бійці ДСНС, які проводять зачистку та розмінування області. У зв’язку з цими роботами мешканці Києва можуть чути вибухи. 

Про це KВ стало відомо повідомлення пресслужби Сухопутних військ ЗСУ. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Звуки вибухів, які зараз чутно в столиці – це працюють піротехніки по розмінуванню територій”, – йдеться у повідомлені.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляють в ГУ ДСНС України, піротехніки на Київщини очищують території, дороги, будинки та інфраструктурні об’єкти від боєприпасів, що залишили після свого відступу окупанти. 


Згідно інформації рятувальників, на території України протягом доби піротехнічними підрозділи ДСНС залучалися 153 рази, виявлено, вилучено і знешкоджено 1 тис. 190 вибухонебезпечних предметів, обстежено територію площею 232 га.

“Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області 1 тис. 828 разів, на Миколаївщині – 953, Донеччині – 250, Київщині – 230, Сумщині 125 разів”, – повідомили в ДСНС.

Всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 22 тис. 425 вибухонебезпечних предметів, 417 кг вибухової речовини, у тому числі 1 тис. 364 авіаційні бомби. Обстежено територію площею  5 тис. 124 га.

Громадян закликають у разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідом за номером телефону – 101 або 102. 

Нагадаємо, після повного звільнення Київської області від рашистської окупації, Міністерство інфраструктури провело оцінку руйнувань. За попередніми даними, в області зруйновано щонайменше 5 мостів.

Читайте: На Київщині найбільша кількість повідомлень про замінування надійшла з Броварського, Бучанського та Вишгородського районів, – КОВА


Фото: ГУ ДСНС України, вибухи, розмінування

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4