“Ми реалізуємо мрію українських героїв”, – президент Зеленський в День Героїв Небесної Сотні (відео)

“Ми реалізуємо мрію українських героїв”, - президент Зеленський в День Героїв Небесної Сотні (відео)

Володимир Зеленський звернувся до Українського народу. Президент сказав, що цінності, які мотивували людей збиратися на Майдани, сьогодні мотивують захищати Україну від російської навали в боротьбі за свободу і незалежність.

Про це KВ стало відомо зі звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні 20 лютого 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Українці знають, що таке виборювати й захищати власну свободу. На площах. На барикадах. На передовій”, – сказав на початку звернення президент Зеленський.

Він продовжив: “Сьогодні ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у час Революції Гідності. Героїв Небесної Сотні. Людей різного віку й професій, із різних регіонів, але однакових і справжніх цінностей”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами Зеленського, ці цінності – це повага до кожної людини, свобода й рівність, демократія, відкритість України до світу і поєднаність нашої держави з усією Європою. 

“І, безумовно, це – незалежність України. Те, що мотивувало Майдани збиратись і захищатися. Те, що мотивує тепер боротись і звільняти нашу землю”.

Звертаючись до народу України, Президент нагадав, що “через дев’ять років після Революції Гідності битва за нашу незалежність триває. За самостійну, вільну й сильну Україну, європейську й демократичну, незалежну й цілісну”. 

“І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв”, – висловив переконання Володимир Зеленський.  

“Радіо Свобода” нагадує, що 20 лютого 2014 року – найкривавіший день подій на Майдані у Києві, які отримали назву Революція Гідності. Тоді були смертельно поранені 48 мирних учасників Революції Гідності, а також 4 працівників органів внутрішніх справ. До сьогодні не оголошені всі судові вироки у справі загибелі Героїв Небесної Сотні 20 лютого.

Читайте: Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Гідності та Свободи (відео)

Фото: сайт президента

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4