Міносвіти затвердило перелік країн, де українські вступники зможуть скласти мультипредметний тест

Міносвіти затвердило перелік країн, де українські вступники зможуть скласти мультипредметний тест

Міністерство освіти і науки (МОН) затвердило перелік закордонних пунктів для проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ). Провести тестування, крім України, заплановано в 23 країнах.

Про це KВ дізналася з повідомлення МОН.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У відомстві розповіли, що наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти. Так, провести тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Вдячний міністрам та партнерам за те, що вони погодилися підтримати українських вступників у такий непростий час. Проведення НМТ в інших країнах – складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави”, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

У МОН наголосили, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.

Раніше KВ повідомляла, що у зв’язку з війною і подоланням її наслідків неможливо провести в традиційному форматі зовнішнє незалежне оцінювання, єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). В зв’язку з цим цьогоріч буде проведений Національний мультипредметний тест.

Читайте: Вступ до ВНЗ 2022: змінено умови проходження мультипредметного тесту

16 травня МОН затвердило перелік населених пунктів України, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення НМТ. Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та Києві. 

Читайте: МОН затвердило перелік населених пунктів України, де випускники складатимуть Національний мультипредметний тест


Сьогодні, 20 травня, МОН оголосило про початок етапу підтвердження участі у складанні НМТ. Він триватиме до 7 червня 2022 року (включно). 


Читайте: Вступ 2022: розпочинається етап підтвердження участі у Національному мультипредметному тесті

Фото: Львівська політехніка

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4