Молодіжний парламент Ірпеня святкує перший рік діяльності

Молодіжний парламент Ірпеня святкує перший рік діяльності

23 серпня 2023 року, у День Державного прапора України, напередодні Дня Незалежності, було офіційно зареєстровано громадську організацію “Молодіжний парламент Ірпеня” (МПІ). Створена лідерами студентського та учнівського самоврядування Ірпінської громади, ця організація об’єднала десятки шкільних та студентських активістів, ставши важливим майданчиком для розвитку молоді.

Про це КВ дізналася зі звіту ГО “Молодіжний парламент Ірпеня”.

Протягом року МПІ активно працював над реалізацією низки проєктів, спрямованих на покращення життя молоді та розвиток громади. Зокрема, серед досягнень організації — відкриття першого молодіжного простору “Ko_Laba” з напрямком ESTEM освіти, проведення освітніх проєктів, спортивних турнірів та культурних заходів.

“Мені навіть не віриться, що пройшов уже цілий рік. Ми створили ком’юніті людей, які хочуть втілювати свої проєкти, розвивати громаду та бути творцями змін. І нам це вдалося”, — розповідає президентка Молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільніцька.

Молодіжний парламент Ірпеня святкує перший рік діяльності

Команда активно працювала над відкриттям першого в місті молодіжного простору  “Ko_Laba”, який став сучасним місцем, де молодь може навчатися, розвиватися та цікаво проводити час. 

“Це місце, де є все необхідне для самореалізації та розвитку молоді. Ми раді, що змогли створити такий простір для нашої громади”, — додає Ільніцька.

Протягом року МПІ організував низку значущих подій, серед яких: освітні лекції за участі відомих особистостей, включаючи заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького, радниці з питань політик та залучення IREX програми USAID “Мріємо та діємо” Марини Попатенко, СЕО та засновника Lobby X, ліцензіата TEDxKyiv, співзасновника Змінотворців Владислава Грезєв, заступниці міністра закордонних справ України Еміне Джапарової та багатьох інших.

Також Молодіжний парламент започаткував “Шкільні Уроки Волонтерства”, які проводилися в різних навчальних закладах за участі української співачки Mila Nitich та першої української альпіністки Антоніни Самойлової.

Серед здобутків МПІ слід виокремити створення “Молодіжної спортивної ліги”, яка включала шахові турніри та спортивні фестивалі.

Також МПІ провела Міжнародний студентський обмін між Україною та Польщею, що сприяв культурному обміну та розвитку міжнародних зв’язків.

“Молодіжний парламент Ірпеня – це інвестиція в майбутнє нашого міста. Молодь бере активну участь у житті громади, і це надихає”, — підкреслює перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Молодіжний парламент Ірпеня святкує перший рік діяльності

За перший рік діяльності команда МПІ довела, що молодь Ірпеня — це рушійна сила змін. Вони активно беруть участь у розвитку міста та ініціюють нові проєкти, спрямовані на покращення життя в громаді. 

“Я впевнена, що далі буде ще більше цікавих проєктів, заходів, і люди побачать сенс у нашій роботі”, — зазначила Олександра Ільніцька.

Нагадаємо, що для долучення до Молодіжного парламенту Ірпеня необхідно обрати бажаний напрям діяльності та заповнити реєстраційну форму. МПІ продовжує активно працювати та запрошує молодь до участі у своїх ініціативах.

Нагадаємо, в Ірпені відбулося відкриття молодіжного простору Ko_Laba. Проєкт, реалізований за майже чотири місяці, створює комфортні умови для розвитку талантів, навчання та спілкування молоді. Простір облаштований сучасною технікою та меблями, а також пропонує освоєння цифрових технологій, культурне дозвілля та сучасну бібліотеку.

Читайте: В Ірпені відкрили молодіжний простір Ko_Laba

Фото: пресслужба

КиївВлада

Дарина Полішевська

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4