На фронті гаряче, за добу водночас 160 боєзіткнень, – Генштаб ЗСУ

На фронті гаряче, за добу водночас 160 боєзіткнень, - Генштаб ЗСУ

Розпочався 872-й день широкомасштабної збройної агресії рф. Протягом минулої доби відбулося 160 бойових зіткнень. Зокрема на Покровському напрямку відбито 40 штурмів.  Ворог активно атакує на Курахівському, Времівському, Торецькому, Куп’янському, Лиманському, Харківському, Сіверському та Краматорському напрямках.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Генерального штабу ЗСУ.

Згідно з повідомленням, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням трьох ракет, а також 71 авіаудар із використанням 122 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4500 обстрілів, з них 140 – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів, зокрема, Липці, Вовчанськ, Борщове, Глибоке, Малі Проходи, Сеньківка, Куп’янськ-Вузловий, Стариця, Кучерівка та Подоли Харківської області; Мирноград, Олександропіль, Іванівка, Красногорівка, Торецьк, Одрадне, Верхньокам’янське, Нью-Йорк та Новий Комар Донецької області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили чотири артилерійські системи, дві станції РЕБ/РЛС та один ЗРГК “Панцир-С1”, – йдеться в повідомленні військових.

Протягом минулої доби зафіксовано 160 бойових зіткнень.

Зазначається, що на  Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу склала 18. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Вільшаної, Петропавлівки, Новоселівки, Піщаного, Берестового та Стельмахівки

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів неподалік Греківки, Макіївки та Тернів.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали 12 штурмових дій російських загарбників поблизу Білогорівки, Роздолівки, Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували 12 разів, в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки та Андріївки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 13 атак неподалік Північного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 40 штурмових дій в районах населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Лозуватське, Новоселівка Перша та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак біля Красногорівки, Костянтинівки, Карлівки та Побєди, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку ворог здійснив 18 штурмів наших позицій неподалік Урожайного, Водяного, Макарова, Великої Новосілки та Костянтинівки.

На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Дві атаки росіян успіху не мали в районах Малої Токмачки та Козачих Лагерів.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Читайте: На фронті за добу 149 боєзіткнень, найбільше – на Покровському, Курахівському і Торецькому напрямках, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Експосадовця “Київводоканалу” судитимуть за реконструкцію водопровідної мережі
Експосадовця “Київводоканалу” судитимуть за реконструкцію водопровідної мережі
09:00 Правоохоронці інкримінують службову недбалість ексдиректору управління капітального будівництва ПрАТ “АК “Київводоканал” Антону Буяру (на колажі праворуч). В рамках відповідного кримінального провадження слідчі вже…
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Київ
09:00 В липні 2024-го столичні розпорядники бюджетних коштів сумарно зробили замовлень на 6,86 млрд гривень. Таким чином столиця побила власний рекорд, адже зазвичай сума…
Зелена урбаністика: як і навіщо створюють сад-город посеред міста
Зелена урбаністика: як і навіщо створюють сад-город посеред міста
14:00 Європу охопив тренд створення міських садів-городів, де мешканці можуть вільно долучатись до вирощування овочів та фруктів й приймати участь у еко-просвітництві. У 2021…
Banner
QlU7mDx4