На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина – підлітка-аутиста

На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина - підлітка-аутиста

Ізюмська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення людини. Орієнтовно 7 квітні в селі Капитолівка (Ізюмський район, Харківська обл.) московити взяли в полон волонтера і письменника Володимира Вакуленка, відомого як Володимир Вакуленко-К, та його неповнолітнього сина-аутиста Віталія. Що з ними зараз невідомо.

Про це KВ стало відомо з допису у Facebook письменниці Ірини Новіцької, колишньої дружини Володимира Вакуленка та матері їхнього сина Віталія, а також відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Учора (9 квітня, – КВ) підтвердилося те, що я вже від кінця березня підозрювала. Володимира Вакуленка, ізюмського волонтера та літератора, мого колишнього чоловіка і батька нашого сина, приблизно тиждень тому забрали за доносом або російські вояки, або представники окупаційної маня-влади. Його подальша доля, як і доля Віталика, невідома.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Інтернет-видання “Новинарня” також цитує Ірину Новіцьку: “приблизно тиждень тому Володимира забрали за доносом“, востаннє на зв’язок Вакуленко виходив 7 березня, про місце перебування Вакуленка та його сина Віталія (хлопець має інвалідність, в нього аутизм, жив із татом) наразі невідомо.

Останні повідомлення від Володимира до колишньої дружини.

На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина - підлітка-аутиста

На думку друзів Володимира Вакуленка, розповісти російським окупантам про його місцезнаходження могли зрадники з-поміж односельців-сусідів, які до того ж знають Володимира змалечку, бо він родом з Капітолівки. Підставою для викрадення письменника та волонтера, поза сумнівом, стала його щира українська позиція та участь в АТО.

Вчора, 10 квітня, Ізюмська окружна прокуратура Харківської області підтвердила версію Ірини Новіцької та відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення Володимира Вакуленка (ч. 1 ст. 146-1 КК України). Досудове розслідування проводять слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

“Село Капитолівка продовжує перебувати під окупацією російських військ. Зв‘язок у населеному пункті на сьогодні відсутній”, – зазначено в повідомленні Харківської обласної прокуратури. 

Володимиру Вакуленку 49 років. Відомий під псевдонімом Володимир Вакуленко-К. Свій стиль характеризує як “контрлітература” – на ґрунті постмодернізму, модернізму та неокласицизму, з елементами логічного абсурдизму.

“Ера Джахаду”, 16 вересня 2012 року. Youtube-канал Володимира Вакуленка-К


Автор книг “Монограмота” (2008), “Ви…не” (2011), “Сонечкова сім’я” (2011), “Ми, Провінція!” (2012), Татусева книга” та ін. В 2003-2006 рр входив у ізюмське літоб’єднання “Крем’янець”, у 2005 був членом констянтинівського літоб’єднання “Прометей”, готував до друку і видав альманах “Ізюмська гора”, де надруковані і його твори. Одним з перших великих проєктів автора став 30 номер журналу “Четвер” (тема “Готика”). Січень-липень 2009 року – головний редактор журналу перекладів “DzeRkaLo” (вийшло друком 2 числа).

Володимир Вакуленко-К, Поезії про поезію, 22 березня 2-13 року


Твори Володимира Вакуленка-К перекладено кримськотатарською, білоруською, німецькою, англійською, есперанто та російською мовами. 

На Харківщині московити взяли в полон письменника Володимира Вакуленка-К та його сина - підлітка-аутиста

Володимир Вакуленко

Володимир Вакуленко-К – лауреат міжнародної літературної премії імені Олеся Ульяненка, всеукраїнського конкурсу ім. Леся Мартовича, міжнародного конкурсу “Коронація слова”, нагороджений відзнакою “Срібний тризуб” до 20-ліття Незалежності України (за літературні досягнення).

Нагадаємо, в Ізюмі (Харківська обл.) московити вже тиждень полюють на активістів, військових та волонтерів з українською позицією за складеними списками та пропонують місцевим мешканцями їхати в росію – до Бєлгородської області. 

З Ізюмського (Барвінкове, Лозова та Борова) та Харківського (Дергачі) районів йде активна евакуація населення. З Барвінкове станом на позавчора, за даними голови Харківської обласної ВЦА Дмитра Синєгубова, виїхали 3 тис. людей і залишилися 1,5 тис. Найгарячішою точкою бойових дій на Харківщині залишається Ізюм.

Читайте: Ворог намагається прорвати оборону у районі Ізюма та встановити повний контроль над Маріуполем, – Генштаб ЗСУ


Фото: Facebook-сторінки Ірини Новіцької та Володимира Вакуленка


КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4