На Харківському напрямку підрозділи ЗСУ відбили 13 атак противника, – Генштаб

На Харківському напрямку підрозділи ЗСУ відбили 13 атак противника, - Генштаб

Із початку доби відбулося 148 бойових зіткнень, противник завдав 6 ракетних, 30 авіаційних ударів із застосуванням 40 КАБів, майже 300 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2,5 тисячі обстрілів позицій наших військ.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ. 

  • На Харківському напрямку наші підрозділи відбили 13 атак противника на напрямках Нова Товолжанка (рф) – Вовчанськ, Шебекіно (рф) – Вовчанськ, Гатище – Вовчанськ, Муром – Стариця, Стрілеча – Глибоке, Пильна – Глибоке, Глибоке – Липці. Українські захисники проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Бойової дії тривають, ситуація контрольована. Втрати ворога складають 164 особи та 25 одиниць техніки.
  • На Куп’янському напрямку наші війська відбили 22 атаки противника на напрямках Лиман Перший – Синьківка, Вільшанка – Синьківка, Крохмальне – Берестове, Коломийчиха – Стельмахівка, Ковалівка – Новоєгорівка, Площанка – Макіївка. В ході боїв втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. На деяких ділянках покращили тактичне положення наших військ. На напрямках Ковалівка – Новоєгорівка та Кислівка – Іванівка тривають бої за окремі позиції.
  • На Лиманському напрямку наші воїни відбили 1 атаку противника на напрямку Червонопопівка – Іванівка, на окремих ділянках покращили тактичне положення.
  • На Сіверському напрямку підрозділи Сил оборони відбили 15 атак противника на напрямках Лисичанськ – Білогорівка, Новодружеськ – Білогорівка, Веселе – Верхньокамянське, Золотарівка – Верхньокамянське, Веселе – Роздолівка, Миколаївка – Спірне. Противник успіху не мав, втрат позицій не допущено.
  • На Краматорському напрямку наші війська відбили 35 атак противника на напрямках Бахмут – Іванівське, Бахмут – Кліщіївка, Одрадівка – Кліщіївка. Втрат позицій не допущено, на деяких ділянках покращили тактичне положення, а на окремих, внаслідок інтенсивного вогневого впливу ворога, було проведено зміну позицій для збереження життя наших захисників та сплановано заходи із перегрупування підрозділів.
  • На Покровському напрямку наші війська відбили 33 атаки противника на напрямках Очеретине – Новоолександрівка, Очеретине – Євгенівка, Очеретине – Калинове, Архангельське – Новоолександрівка. Для збереження життя наших захисників на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони у звʼязку з інтенсивним вогневим впливом противника. На напрямках Соловйове – Сокіл, Очеретине – Соловйове, Очеретине – Євгенівка,   Семенівка – Новоселівка Перша, Семенівка – Уманське, Піски – Нетайлове втрат позицій недопущено, ситуація контрольована. На деяких ділянках в межах напрямку нашими підрозділами покращено тактичне положення.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 13 атак противника на напрямках Старомихайлівка – Красногорівка, Славне – Новомихайлівка. Наші підрозділи тримають оборону, втрат позицій не допущено.
  • На Времівському напрямку війська угруповання відбили 11 атак противника на напрямках Солодке – Водяне, Завітне Бажання –  Старомайорське, Володине – Старомайорське. Не зважаючи на тиск ворога, втрат позицій не допущено.
  • На Придніпровському напрямку українські захисники відбили 4 атаки противника на напрямку Олешківські Піски – Кринки.
  •  На півночі України, в Чернігівській та Сумській областях, обстановка суттєвих змін не зазнала, змін у стані та положенні військ не відбулось.

Протягом поточної доби противник втратив понад 800 чоловік особового складу. Наші воїни знищили та підбили 9 танків та 28 бойових броньованих машин окупантів, а також збили 212 ворожих безпілотних літальних апаратів.

Завдання угрупованням військ визначені та доведені.

Читайте: 100 окрема механізована бригада ЗСУ запрошує на службу в підрозділах бригади

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ – https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб ЗСУ здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4