На Київщині напередодні нового навчального року проінспектували шкільні їдальні

На Київщині напередодні нового навчального року проінспектували шкільні їдальні

10 серпня в Київській області в рамках підготовки до нового навчального року та в межах впровадження реформи шкільного харчування відбулась партнерська зустріч “Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи”. В ході зустрічі учасники відвідали навчальні заклади Борщагівської, Білогородської та Бучанської громад. 

Як повідомляє кореспондент KВ, участь у заході взяли заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, Голова Київської ОВА Руслан Кравченко, представники профільних міністерств  та структур, зокрема Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Держпродспоживслужби України, а також голови обласних військових адміністрацій семи областей.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначив голова Київської ОВА Руслан Кравченко, у Київській області вдалось змінити підхід до шкільного харчування і переконати батьків, учнів та вчителів, що шкільне харчування може бути якісним і при цьому смачним. 

“Коли стартувала реформа шкільного харчування, ми мали старе обладнання, відсутність персоналу та бажання батьків і учнів харчуватись у школі. Станом на зараз було закуплено нове обладнання для 135 шкіл та організовано навчання для тисячі майбутніх кухарів та персоналу кухні. Маємо 32 тренера, які проводять навчання у трьох хабах – у Васильківському, Бориспільському районах та місті Біла Церква. На сьогодні 58 шкіл підключені до всесвітньої продовольчої програми ООН, яка передбачає, що з 1 по 4 клас учні харчуються безкоштовно. Київська область є першою, яка запустила цю реформу і досягла таких результатів, тож сьогодні ми розділяємо цей досвід з іншими областями, аби вона запустилась в кожному регіоні нашої країни”, – зазначив він.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він додав, що в області функціонує 51 школа з опорними їдальнями, де готують для інших навчальних закладів. Також триває будівництво першої в Україні кухні-фабрики у місті Буча, де готуватимуть щоденно близько 10 тис. порцій. Вона забезпечуватиме харчуванням школи та заклади дошкільної освіти Бучі й трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської. Як зазначив під час огляду ходу будівництва голова Бучанської громади Анатолій Федорук, вона має запрацювати до кінця цього року. 

На Київщині напередодні нового навчального року проінспектували шкільні їдальні

Нагадаємо, за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської було започатковано реформу шкільного харчування, яка почала діяти у деяких школах України з 2021-го навчального року. З 1 січня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти мали перейти на оновлене шкільне меню. Нова система передбачає збільшення м’ясних, молочних продуктів, фруктів та овочів, зменшення цукру та солі.

Під час бойових дій на Київщині у 2022 році були зруйновані харчоблоки у 12 закладах освіти, а у 26 – російські військові пошкодили чи розграбували обладнання і майно. 9 шкіл на Київщині, які були розграбовані російськими військовими, отримали обладнання за програмою реформи шкільного харчування.

Читайте: З’їсти не можна викинути: школи Київщини перейшли на нове меню


Фото: KВ

КиївВлада

Автор:
Вікторія Білоус
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4