На Київщині триває евакуація населення, ворог продовжує обстріли мирного населення та нищення інфраструктури, – КОДА

На Київщині триває евакуація населення, ворог продовжує обстріли мирного населення та нищення інфраструктури, - КОДА

Сьогодні, 14 березня, в Київській області тривають бої на території деяких населених пунктів. Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району. Продовжується евакуація населення через гуманітарні коридори.  

Про це KV стало відомо з повідомлення голови Київської облдержадміністрації (КОДА) Олексія Кулеби. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Сьогодні продовжується евакуація населення через гуманітарні коридори за такими напрямками: Богданівка та Нова Богданівка – Бровари, Перемога – Бровари, Бобрик – Бровари, Гостомель – Білогородка, Немішаєве та Ворзель – Білогородка, Дмитрівка – Білогородка”, – повідомили в КОДА.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Згідно повідомлення, станом на ранок 14 березня ситуація на Київщині наступна:

  • Білоцерківський район. Ніч пройшла спокійно, без обстрілів. Ситуація контрольована. Сили тероборони у підвищеній боєготовності. 

  • Бориспільський район. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Проводиться робота з укріплення блокпостів. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань. 

  • Бучанський район.

У Макарівській громаді відсутні водопостачання, газ, електрика та зв’язок. 

Бородянською громадою переміщається ворог. 

Бородянка заблокована, інфраструктура зруйнована. 

В Ірпені – бої. ЗСУ контролює 70% міста. 

Продовжується евакуація населення з громад району. За вчора до Житомира вдалося евакуювати близько 600 жителів, у тому числі і пацієнтів Бородянського психоневрологічного інтернату. Близько 600 жителів було вивезено з Бучі. 

  • Броварський район. 

По населеним пунктам Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад зафіксоване пересування ворожої техніки. У цих громадах ведуться бої. А саме:

Калитянська громада: у селах – Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки;

Великодимерська громада: у селах – Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня;

Баришівська громада: у селах – Перемога, Рудницьке”;

Калинівська громада – село Скибин.

У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. За вчора з території Броварського району вдалося евакуювати 1600 громадян, серед них 805 дітей.

  • Вишгородський район. Вишгородська, Петрівська та Пірнівска територіальні громади – населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки.

Продовжується евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Ремонтні роботи по відновленню електропостачання в Славутичі та ЧАЕС завершені, йдуть регламентні роботи. 

  • Обухівський район. Ситуація стабільна, контрольована. 

У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною.На АЗС недостатні об’єми пального, спостерігаються черги.

  • Фастівський район.  Ситуація стабільна, контрольована. 

Ворог обстріляв градами в сторону с. Ясногородка. Потерпілих, загиблих та значних руйнувань немає.

Нагадаємо, з Бородянки на Київщині вдалося евакуювати психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням. Наразі 420 пацієнтів знаходяться в безпеці.

Читайте: Московити готували викрадення голови Бородянської громади

Фото: KV

КиевVласть

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4