На Київщині в рамках програми “єВідновлення” на ремонт осель вже нарахували 1,3 млрд гривень

На Київщині в рамках єВідновлення на ремонт пошкоджених внаслідок війни осель вже нараховано 1,3 млрд гривень. Комісії ухвалили понад 10,4 тис. позитивних рішень. Загалом в області вже відновили 17,3 тис. об’єктів із 29 тис. зруйнованих та пошкоджених.

Про це, як передає KВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Одна з програм, яка дозволяє Київщині оперативно відбудовуватися – урядова програма єВідновлення. Комісії продовжують опрацьовувати заяви щодо виділення компенсацій на поточні ремонти. На сьогодні вже надійшло понад 15,3 тис. заяв. Комісії ухвалили понад 10,4 тис. позитивних рішень. Сума нарахованих компенсацій майже 1,3 млрд  гривень”, – розповів Руслан Кравченко.

Він зауважив, що також продовжується робота із формування сертифікатів на купівлю житла. Комісії отримали майже 3,5 тис. заяв. Наразі вже сформовано 1,5 тис. сертифікатів на суму понад 4,2 млрд гривень.

“Ще один етап, який реалізується – це компенсація на відбудову власникам зруйнованих приватних будинків на власній земельній ділянці”, – зазначив начальник КОВА.

Як пояснив Руслан Кравченко, людина може збудувати нову оселю на ділянці в будь-якому населеному пункті, крім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. 

“Вже подано понад 570 заяв. Із них 340 вже мають позитивні рішення на суму 1,037 млрд гривень”, – додав він.


Нагадаємо, Руслан Кравченко оголосив, що очолювана ним держадміністрація частково покриватиме місцевому підприємництву витрати на оцінку збитків від війни. За інформацією Кравченка, адміністрація вже визначила перші три підприємства, які зможуть скористатися такою допомогою. 

Читайте: Маючи бюджет Києва, в плані укриттів ми б перевернули всі гори, – голова КОВА Руслан Кравченко

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4