На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю

На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю

З 1 квітня 2024 року на Київщині починає діяти заборона на вилов водних біоресурсів. Нерестова заборона триватиме 70 діб.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Державної екологічної інспекції Столичного округу.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначили в екологічній інспекції, нерест є особливим періодом для відновлення запасів водних біоресурсів, оскільки від його успішності залежить якість та чисельність водних біоресурсів водойм.

Правилами любительського рибальства заборонено:

  • на період нересту пересування всіх транспортних засобів, чи моторних суден, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади
  • промислове рибальство
  • підводне полювання.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що заборона на вилов водних біоресурсів на водних об’єктах Київщини набуває чинності з різними датами в залежності від типу водойм:

  • у річках та їх притоках з 1 квітня по 20 травня;
  • на Київському та Канівському водосховищах з 8 квітня по 16 червня,
  • у всіх інших водосховищах з 1 квітня по 9 червня;
  • в придатковій системі водойм з 1 квітня по 30 червня.

В екологічній інспекції також нагадали, що, згідно з Правилами любительського рибальства, під час нересту дозволяється рибальство за допомогою гачкових знарядь лову з кількістю гачків не більше двох на рибалку, або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Зазначається, що порушення правил рибальства в нерестовий період карається штрафом або притягненням до кримінальної відповідальності (ст.. 249 Кримінального кодексу України)

Раніше KВ повідомляла, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах Київщини встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.

Читайте: З 15 лютого розпочинається нерестова заборона на вилов щуки на Київщині

Нагадаємо, поліцейські офіцери Вишгородської та Пірнівської громад Київщини спільно з працівниками водної поліції районного управління поліції спіймали браконьєрів на незаконному вилові риби за допомогою сіток з жилки. В поліцейському релізі мовиться, що оскільки триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів, то діє заборона на пересування маломірних плавзасобів на водоймах під час воєнного стану.

Читайте: Поліція Київщини задокументувала факт великого рибного браконьєрства

Фото: myrgorod.pl.ua

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4